Το ότι ο Προμηθέας ηττήθηκε από την ΑΕΚ στην Πάτρα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τη συμπεριφορά του Ηλία Ζούρου. Αγώνας είναι και στο μπάσκετ ένας νικά, δεν υπάρχει και ισοπαλία.

Το γεγονός όμως ότι ένας έμπειρος προπονητής όπως ο Ζούρος, δεν κατάφερε να διαχειριστεί την πίεση κι εμφανίστηκε (και στις κάμερες μάλιστα) να μιλάει με άσχημες εκφράσεις προς τους διαιτητές είναι κάτι που δε μπορείς να προσπεράσεις εύκολα.
Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή κατά την οποία έχουμε να κάνουμε με ένα σύλλογο που πρεσβεύει κάτι τελείως διαφορετικό, ειδικά από τη στιγμή που ρίχνει το βάρος στη φιλοσοφία του στην εξέλιξη, την πρόοδο και την παραγωγή νέων αθλητών.

Ξέχωρα φυσικά από το γεγονός ότι τα χρόνια που έχει στα γήπεδα, οι καταστάσεις που έχει βιώσει θα έπρεπε να τον καθιστούν περισσότερο ψύχραιμο και να τον αποτρέπουν από τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Μπορούμε να καταλάβουμε ότι ένιωσε αδικημένος, ανθρώπινο είναι αν και κατά γενική ομολογία η διαιτησία δεν είχε τίποτα το μεμπτό και σίγουρα έπαιξε καλά και τις δύο ομάδες. Και πάλι, όμως, δεχόμαστε ότι είναι άνθρωπος και αισθάνθηκε άσχημα.

Όμως δεν είναι δυνατόν από έναν προπονητή με τα χρόνια και το επίπεδο του Ηλία Ζούρου να βλέπουμε τέτοιες εικόνες, που δεν τιμούν ούτε τον ίδιο, ούτε τον Προμηθέα και χαλούν την έξωθεν καλή μαρτυρία.
Ξεκάθαρα έχουμε να κάνουμε με απαράδεκτη συμπεριφορά, στο σημείο της αποβολής του από τους διαιτητές, που σίγουρα θα οδηγήσει στην επιβολή ποινής προς τον Έλληνα προπονητή.