Ο προπονητής του Προμηθέα Πατρών, Νίκος Βετούλας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ στο πλαίσιο του αφιερώματος στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στον νέο Πρωτάθλημα. Στις δηλώσεις του ο Έλληνας κόουτς τόνισε ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά για να ανταπεξέλθει ο Προμηθέας στις απαιτήσεις. Στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ μίλησε και ο αρχηγός της ομάδας Βασίλης Γιαννικόπουλος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Βετούλας: «Ο βασικός μας στόχος για τη νέα σεζόν είναι να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα που να βγάζει υγεία και να είναι ανταγωνιστική σε κάθε παιχνίδι. Είμαστε καινούριοι στη μεγάλη κατηγορία και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στο πρωτάθλημα υπάρχουν ομάδες που είναι μία ταχύτητα πιο πάνω από εμάς. Σε ό,τι αφορά στις ομάδες με τις οποίες βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο, όσες από αυτές κάνουν τις νίκες που πρέπει, στο διάστημα που πρέπει, θα είναι κι εκείνες που θα αντέξουν και θα κάνουν το βήμα παραπάνω. Θεωρώ ότι θα είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, καθώς όλοι οι αντίπαλοι είναι ενισχυμένοι. Με βάση το ρόστερ που έχουμε, θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε σκληρά και να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις. Η ευχή μου για τη φετινή Α1 είναι να παιχθεί ωραίο μπάσκετ, να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και με πολύ κόσμο στα γήπεδα. Όσο για εμάς, θέλουμε στο τέλος της σεζόν να είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία μας κι από αυτό που θα έχουμε καταφέρει».

Γιαννικόπουλος: «Ο βασικός μας στόχος, σαν νεοφώτιστη ομάδα που είμαστε, είναι η επίτευξη της παραμονής. Επειδή έχουμε χτίσει ένα, κατά την άποψή μου, αξιόμαχο ρόστερ θέλουμε η επίτευξη αυτού του στόχου να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. εάν το καταφέρουμε αυτό, τότε θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται, παίζοντας πλέον χωρίς άγχος. Θα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο για το τι έχουμε καταφέρει. Ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να εδραιωθούμε σταδιακά ως ομάδα στη μεγάλη κατηγορία και να δώσουμε το στίγμα μας. Εύχομαι να δούμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θα ήταν ιδανικό κάθε ομάδα να μπορεί να κερδίζει την άλλη, όταν αυτή παίζει φυσικά καλό μπάσκετ. Εύχομαι, παράλληλα, οι αγώνες να γίνονται σε γεμάτα γήπεδα, με όμορφη ατμόσφαιρα και με υγιείς ομάδες».