Ο προπονητής του Προμηθέα, που άφησε πίσω την βαριά ήττα της Κυριακής (19/1) από τον Παναθηναϊκό, έβαλε ψηλά τον πήχη. Ο Μάκης Γιατράς μίλησε για τον αγώνα της Τρίτης (21/1, 19:15) με τη Βενέτσια στην 3ης αγωνιστικής του Eurocup. Τον χαρακτήρισε «τελικό», ενώ ξεκαθάρισε ορθά κοφτά ότι η ομάδα έχει μεγάλες βλέψεις φέτος στην Ευρώπη και θέλει να πάει στα playoffs του Eurocup.

Ο προπονητής των Πατρινών ανέφερε χαρακτηριστικά ενόψει του αγώνα με τη Βενέτσια στο «Δ. Τόφαλος»: «Ο αγώνας κόντρα στη Βενέτσια είναι ένας ακόμα τελικός για εμάς. Όπως έχω αναφέρει ήδη πολλές φορές, ο στόχος του Προμηθέα είναι η πρόκριση στα προημιτελικά του EuroCup. Η Βενέτσια είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας, μια ομάδα με σπουδαίο ρόστερ και μεγάλο μπάτζετ που τερμάτισε στην πρώτη θέση στη regular season του EuroCup. Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Σε κάθε περίπτωση, αν είμαστε συγκεντρωμένοι κι έχουμε τη στήριξη των φιλάθλων μας, μπορούμε να κερδίσουμε».

Για το ματς μίλησε και ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος συμφώνησε κι αυτός με τον Μάκη Γιατρά για τη κρισιμότητα της μάχης με τους Ιταλούς του Μάικ Μπράμος. Ο πάουερ φόργουρορντ σέντερ του Προμηθέα τόνισε ότι το ματς είναι τελικός και ανάφερε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε μπροστά μας έναν τελικό με τη Βενέτσια στο γήπεδο μας. Πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ συγκεντρωμένοι και στις δυο πλευρές του γηπέδου και να είμαστε επιθετικοί. Θέλουμε τη στήριξη των ανθρώπων της Πάτρας για να πανηγυρίσουμε τη νίκη σε αυτό το σημαντικό ματς για την πορεία μας στο EuroCup».