Στο σημερινό (16/12) ματς του Προμηθέα με την Cedevita Olimpija ο Μάκης Γιατράς έδωσε την ευκαιρία σε ένα από τα νέα αστεράκια της ομάδας του να πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής και να δείξει το αξίζει και να αποδείξει ότι δίκαια στην Πάτρα πίνουν νερό στο όνομά του. Kαι τον θεωρούν ένα από τα πιο άξια μέλη της Generation-X της ομάδας.

Ο Γιώργος Τανούλης, έπιασε φυσικά την ευκαιρία από τα μαλλιά και της… έδωσε και κατάλαβε.

Όχι, πως δεν είχε παίξει και σε άλλα ευρωπαϊκά ματς φέτος. Αυτή την φορά όμως, έμεινε 23΄.35΄΄ στο παρκέ και ως… παιδί είπε να παίξει και να το ευχαριστηθεί. Και να δείξει, βέβαια και το ταλέντο του.

Ο «μικρός» συστήθηκε για τα καλά στο μπασκετικό κοινό. Ο 18χρονος σέντερ που βλέπει τον κόσμο από τα 2.10μ. έβαλε 12 πόντους με 3/3 δίποντα και 2/4 τρίποντα, πήρε 2 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ. Έκανε βέβαια, 3 λάθη, αλλά το χάρηκε με την ψυχή του και έδειξε και την σπουδαία κλάση του.

Από τον Άρη στον ΠΑΟΚ

Ο μικρός γεννήθηκε στις 27/7/2002. Η πρώτη ομάδα που «ανακάλυψε» το ταλέντο του ήταν ο Άρης. Ο Τανούλης έπαιξε στα «μίνι» του συλλόγου. Λίγο πριν πάει στους Παμπαίδες έκρινε ότι στον Άρη δεν τον «δουλεύουν» όσο πρέπει και δεν παίζει όσο θέλει.

Άφησε τους «κίτρινους» και πήγε στον «αιώνιο» αντίπαλό τους, τον ΠΑΟΚ. Εκεί άρχισε να δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ σπουδαίο παίκτη και να λάμψει κάποια μέρα στο μπασκετικό στερέωμα.

Εφτασε στην ομάδα των Εφήβων χωρίς, πάντως, να έχει κάνει κάποιο τεράστιο «μπαμ».

Η «έκρηξη» στο Πανελλήνιο Εφήβων

Την μεγάλη έκρηξη την έκανε το περασμένο καλοκαίρι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων (U18). Έκανε σπουδαίες εμφανίσεις.

Ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα του Πρωταθλήματος. Ήταν ο 2ος σκόρερ της διοργάνωσης (με 16,4 πόντους κατά μέσο όρο), ο  4ος ριμπάουντερ (με 8,6 ριμπάουντ) και ο 4ος σε αξιολόγηση (17 βαθμούς ανά αγώνα) στο τουρνουά, σουτάροντας με 71% στις βολές, 52% στα δίποντα και 30% στα τρίποντα, ενώ επιπλέον είχε 3,4 ασίστ κι 1 κόψιμο ανά παιχνίδι στη διοργάνωση.

Ο Προμηθέας τον έφερε στην Πάτρα

Οι Πατρινοί δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Προμηθέας που εδώ και χρόνια έχει το βλέμμα του παντού και προσπαθεί να φέρει στην ομάδα νέα ταλέντα, τον είχε εντοπίσει. Το καλοκαίρι που πέρασε ο μικρός δεν τα έβρισκε με τον ΠΑΟΚ και έτσι ο Προμηθέας βρήκε την ευκαιρία να τον φέρει στην Πάτρα και στις 7/9/2020 ανακοίνωσε την απόκτησή του.

Ο ως τώρα φετινός απολογισμός

Ο 18χρονος ξανθομάλλης σέντερ έχει παίξει σε 4 ματς με τον Προμηθέα στο Eurocup και έχει μέσο 5 πόντους (με 40% στις βολές (2/5), 66,7% στα δίποντα (6/9), 50% στα τρίποντα (2/4), 1,8 ριμπάουντ σε 11΄.45΄΄.

Στην Basket League έχει παίξει μόνο σε 1 ματς, σε αυτό με τον Άρη. Έμεινε όμως, στο παρκέ μόλις 1΄.07΄΄ και δεν έκανε τίποτα.

Το σκάουτινγκ ριπόρτ

Ο μικρός ξέρει να κινηθεί στο λόου ποστ. Εχει πολύ καλό σουτ και μπορεί να σουτάρει και από τα 6.75μ. Είναι σχετικά δυνατός και είναι καλός ριμπάουντερ. Θέλει δουλειά ακόμα στην δύναμη και στην τεχνική.

Το είδωλό του και οι μνηστήρες

Ο Τανούλης έχει ως είδωλο τον Σέρβο σέντερ του NBA, Nikola Jokic. Το καλοκαίρι τον παρακολουθούσαν πολλές ελληνικές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ενώ ενδιαφέρον είχαν δείξει και κάποια Κολέγια του NCAA. Τελικά όμως, έκλεισε στον Προμηθέα.

 

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΝΟΥΛΗΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ