Ο Προμηθέας Πατρών μπήκε δυναμικά φέτος στο μετεγγραφικό παζάρι και έχει ήδη δημιουργήσει τον κορμό της νέας σεζόν. Ανάμεσα στις νέες προσθήκες της ομάδας είναι και ο Γιάννης Δημάκος, ο οποίος μετά το πέρασμα του από την Α2 με αποκορύφωμα τον Φάρο, όπου και τον οδήγησε στην άνοδο, εξαργύρωσε με τις εμφανίσεις του ένα νέο συμβόλαιο στον Προμηθέα.

Ο 26χρονος έδωσε στο basketblog.gr την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης της πατρινής ομάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων την όρεξη που έχει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δίνεται και παράλληλα ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Φάρου για την συνεργασία τους.

·        Ποια είναι τα συναισθήματα σου μετά και τη συμφωνία σου με τον Προμηθέα;

Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Από μικρός το όνειρο μου ήταν να παίξω σε μία ομάδα της Basket League με τους καλύτερους. Δεν είναι πρωτόγνωρο το συναίσθημα μιας και βρισκόμουν παλιότερα στον Πανελευσινιακό που αγωνιζόταν στην κατηγορία αλλά δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα περίμενα και τώρα πιστεύω ότι στον Προμηθέα θα είναι πολύ καλύτερα.

·        Στο Φάρο είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια ένα οικογενειακό και ζεστό κλίμα. Είναι κάτι που θα σου λείψει;

Εντάξει ο Φάρος είναι μια ομάδα που ο Βαγγέλης ο Τσάπας δημιουργεί ένα κλίμα το οποίο κάθε παίκτης θα πρέπει να ζήσει. Είναι συνεχώς παρών και το κλίμα πραγματικά ήταν πολύ καλό και παρότι στην αρχή τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά βάσει αποτελεσμάτων, το κλίμα ήταν αυτό που μας βοήθησε να πετύχουμε τους στόχους μας. Εννοείται πως κρατάω επαφή με τα περισσότερα παιδιά και μπορεί να μην υπάρχει Φάρος πλέον αλλά όσα έζησα θα τα έχω πάντα στην καρδιά μου.

·        Ερχόμενος τη νέα σεζόν στην Basket League ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Οι προσωπικοί στόχοι πηγαίνουν μαζί με τους στόχους της ομάδας που θα τεθούν με την πρώτη προπόνηση της σεζόν. Θέλω πρώτα από όλα να είμαι υγιής, πιστεύω άλλωστε πολύ στις ικανότητες μου και από κει και πέρα θέλω να είμαι μέρος των επιτυχιών της ομάδας.

·        Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μίλησες με τον προπονητή της ομάδας, Μάκη Γιατρά;

Είχαμε επικοινωνία, με τον κόουτς γνωριζόμαστε από παλιότερα και θα μπορούσαμε να είχαμε συνεργαστεί και πιο πριν. Μου είπε ότι ο κορμός θα είναι ελληνικός και θα έχω ρόλο στην ομάδα και από κει και πέρα δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να συμφωνήσουμε.

·        Πώς είναι να μετακομίζεις πλέον στην Πάτρα, ενώ έχεις συνδυάσει την καριέρα σου με ομάδες της Αθήνας;

Η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα λεπτά το σκέφτηκα αλλά ήδη το έχω ξεπεράσει και πιστεύω ότι όλα θα είναι μια χαρά και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα. Ούτως ή άλλως στην Πάτρα πάω, δεν θα είναι μεγάλη η απόσταση.