Ολα δείχνουν ότι ο Ολεξάντρ Λίποβι θα συνεχίσει να δηλώνει την Πάτρα ως τόπο κατοικίας, καθώς η επιχείρηση της Ούνικς να τον φέρει στο Καζάν δείχνει να απέτυχε. Ο Ουκρανός είχε ανανεώσει στις 9/7 το συμβόλαιό του με τον Προμηθέα για άλλα δυο χρόνια. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι οργάνωνε την ζωή του για να μείνει τα δυο επόμενα χρόνια στην Πάτρα και τον Προμηθέα ξαφνικά όλα έδειξαν να αλλάζουν. Η Ούνικς του Δημήτρη Πρίφτη έβαλε τον παίκτη στο… μάτι. Αρχικά φάνηκε ότι οι Ρώσοι θα αποκτήσουν τον Λίποβι από τον Προμηθέα, καθώς έδειχναν διατεθειμένοι να κάνουν μια πολύ σημαντική προσφορά στην ομάδα της Αχαΐας για να πάρουν τον παίκτη. Η προσφορά που έκαναν, όμως, δεν ικανοποίησε τον Προμηθέα και φαίνεται ότι το φλερτ κατέληξε τελικά σε ναυάγιο και ο παίκτης θα μείνει στην ομάδα του Μάκη Γιατρά.

Ο Ολεξάντρ Λίποβι έκανε μια εξαιρετική σεζόν με τους Πατρινούς πέρσι. Αγωνίστηκε με τον Προμηθέα σε 33 παιχνίδια στην Basket League (σε κανονική περίοδο και πλέι οφ) και ο απολογισμός του ήταν αξιοσημείωτος, καθώς είχε μ.ο. 9.1 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ.

Ο 26χρονος (2μ.) φόργουορντ ξεκίνησε την καριέρα του στην Κίεβο (2007-11) και στην συνέχεια πέρασε στην Ντόνετσκ (2011-14). Το 2014 άφησε την Ουκρανία και έπαιξε στην Σερβία με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά δεν έπιασε εκεί και έτσι γύρισε πάλι στην Ουκρανία και αγωνίστηκε στην Μπουντιβέλνικ (2014-15). Στην συνέχεια πέρασε από την Γεωργία και έπαιξε στην VITA (2015), μετά πήγε στην Ουγγαρία και έπαιξε στην Szolnoki (2015-16). Γύρισε στην πατρίδα του και αγωνίστηκε στην Δυναμό Κιέβου (2016) και αμέσως μετά  ήρθε στην Ελλάδα. Επαιξε στα Τρίκαλα (2016-17) και πέρσι το καλοκαίρι μετακόμισε στον Προμηθέα.