Απολύτως έτοιμοι για την έναρξη της Basket League εμφανίστηκαν προπονητικό επιτελείο και παίκτες του Προμηθέα Πατρών κατά τη διάρκεια της Media Day του ΕΣΑΚΕ.

Λίγο πριν από την ιστορική πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (9/10, 19:00), οι άνθρωποι του Προμηθέα μίλησαν για το μεγάλο αγώνα με τους «πράσινους» και για την πρόκληση της συμμετοχής τους στη μεγάλη κατηγορία, δηλώνοντας πανέτοιμοι για μεγάλες μάχες.

Νίκος Γκίκας: «Εύχομαι υγεία σε όλους και να γίνει ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με όμορφο μπάσκετ, που θα δικαιώνει όλους όσοι δουλεύουν καθημερινά έτσι ώστε η ελληνική Λίγκα να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες στην Ευρώπη. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι πολύ δύσκολο. Εμείς δουλεύουμε καθημερινά στην προπόνηση έτσι ώστε η ομάδα να βελτιώνεται συνεχώς και να αλλάζει επίπεδο. Ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο. Προσωπικά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, προκειμένου η ομάδα να επιτύχει τους στόχους της. Ολοι στον Προμηθέα με έχουν αγκαλιάσει και το κλίμα είναι εξαιρετικό».

Ζήσης Σαρικόπουλος: «Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και να γίνει ένα πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό είναι πολύ δύσκολο για εμάς, αλλά και ενδιαφέρον ταυτόχρονα. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τον καλό μας εαυτό απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Θεωρώ ότι έχουμε δουλέψει σκληρά όλη την περίοδο της προετοιμασίας. Είμαι αισιόδοξος ότι η ομάδα θα επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει. Προσωπικά ήθελα μια αλλαγή στην καριέρα μου και γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο επέλεξα τον Προμηθέα. Είμαι ευχαριστημένος από την επιλογή μου. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από όλα όσα έχω δει στην ομάδα μέχρι στιγμής. Ο Προμηθέας δεν θα αποτελέσει ένα πυροτέχνημα. Θέλει να εδραιωθεί στην Α1».

Ρασάντ Αντερσον: «Νιώθω ευλογία που επέστρεψα στην Ελλάδα μετά από αρκετά χρόνια. Γνωρίζω, πλέον, το πως παίζεται το μπάσκετ εδώ. Ξέρω τα περισσότερα γήπεδα, τους φιλάθλους και πάνω από όλα λατρεύω το ελληνικό φαγητό. Δεν υπάρχουν στις ΗΠΑ σαλάτες σαν τις ελληνικές, ούτε τυρί σαν την ελληνική φέτα (σ. γέλια). Θεωρώ ότι η Λίγκα είναι πολύ καλύτερη τώρα από ό,τι πριν από 10 περίπου χρόνια. Στόχος μας είναι να παίξουμε ομαδικά, η ομάδα να αξιοποιήσει το ταλέντο της και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Υπόσχομαι ότι θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου σε κάθε παιχνίδι».

Καβέλ Τζόνσον: «Είμαι ευχαριστημένος από τις συνθήκες που βρήκα στον Προμηθέα. Η ομάδα διαθέτει πολύ καλούς παίκτες και έξυπνους προπονητές με μπασκετική αντίληψη. Στα φιλικά παιχνίδια και στο Κύπελλο είχαμε κάποιες μεταπτώσεις στην απόδοσή μας, όμως θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι για τις επίσημες υποχρεώσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εγώ θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα όπως μπορώ. Βγάζοντας ενέργεια στο παρκέ, παίζοντας δυνατά στην άμυνα, σκοράροντας, ανοίγοντας διαδρόμους στους συμπαίκτες μου και βοηθώντας στα ριμπάουντ. Θέλω επίσης να πω ότι η πόλη της Πάτρας είναι πανέμορφη και ότι έχω προσαρμοστεί απόλυτα εδώ».

Μοχάμεντ Φαγιέ: «Η ομάδα δουλεύει σκληρά εδώ και αρκετές εβδομάδες και στόχος μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι από προπόνηση σε προπόνηση και από παιχνίδι σε παιχνίδι. Εγώ αντιμετώπισα ένα πρόβλημα τραυματισμού, αλλά τώρα είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι μπορούμε να παίξουμε όμορφο μπάσκετ, ικανοποιώντας τους φίλους μας, τους οποίους θέλουμε στο πλευρό μας. Προσωπικά θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα όπου με χρειάζεται».

Μακένζι Μουρ: «We are ready to go (μετ.: είμαστε πανέτοιμοι για το ξεκίνημα της σεζόν). Η ομάδα έχει δουλέψει σκληρά το τελευταίο διάστημα και όλοι έχουμε βρει, πλέον, τους ρόλους μας. Από παιχνίδι σε παιχνίδι βρισκόμαστε όλο και καλύτερα μέσα στο γήπεδο, ενώ έχουμε βελτιωθεί και αμυντικά. Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε κόντρα στον Παναθηναϊκό, που είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Θα δέσουμε τα παπούτσια μας, θα δέσουν και αυτοί τα δικά τους και θα παλέψουμε για το καλύτερο (σ. γέλια)».

Νίκος Πέττας: «Εκείνο που προέχει είναι να έχουμε υγεία και να είμαστε γεροί. Φέτος κάνουμε μια καινούργια προσπάθεια, με μια εντελώς νέα ομάδα και παίζοντας στη μεγαλύτερη κατηγορία στην Ελλάδα. Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τους καινούργιους παίκτες στο κλίμα της ομάδας, να παίξουμε όμορφο μπάσκετ και να ζήσουμε στιγμές όπως εκείνες που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια».