Εκείνη η χιλιοειπωμένη και χιλιοφορεμένη, αλλά πάντα επίκαιρη και σίγουρα σοφή γαλλική παροιμία λέει: «Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο». Η αλήθεια είναι ότι ο Λεωνίδας Κασελάκης δεν είχε στο μυαλό του τα λόγια αυτά όταν… σερβίριζε σήμερα (27/10) στην ΑΕΚ την ήττα και οδηγούσε τον Προμηθέα στην μεγάλη νίκη επί της Ενωσης με 79-69 στην Πάτρα.

Ο 28χρονος φόργουορντ των Πατρινών δεν κοιτούσε την εκδίκηση, αλλά κοιτούσε πως θα κάνει καλά την δουλειά του για να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει έναν μεγάλο αντίπαλο. Και την έκανε, καθώς έβαλε κρίσιμα καλάθια – μαχαιριές στην καρδιά της ΑΕΚ στο τέλος, ήταν ο πρώτος σκόρερ του Προμηθέα με 16 πόντους, ενώ είχε ακόμα 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο και μόνο 1 λάθος στα 27΄.38΄΄ που έμεινε στο παρκέ.

Η ΑΕΚ τον είχε αφήσει να φύγει

Από την άλλη πάλι, αλήθεια 100% είναι πως η ΑΕΚ δεν είχε πιστέψει στο ταλέντο του και ενώ τον είχε στο ρόστερ της τον είχε αφήσει να φύγει. Η Ενωση είχε αποκτήσει τον Λεωνίδα Κασελάκη την σεζόν 2014-15.

Ο παίκτης είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Νίκης Αμαρουσίου το 2004. Το 2007 μετακόμισε στον Ηλυσιακό, το 2012 πήγε στον ΠΑΟΚ και το καλοκαίρι του 2014 η Ενωση τον έντυσε στα κιτρινόμαυρα.

Στην ΑΕΚ έπαιξε 21 ματς στην Α1 και είχε μέσο όρο 3.67 πόντους, 3.19 ριμπάουντ και 1.05. Ο παίκτης παρά το γεγονός ότι ήταν μόλις 24 ετών τότε και όλοι μιλούσαν με εξαιρετικά λόγια για το ταλέντο του δεν έπεισε τους Ενωσίτες να τον κρατήσουν και έτσι το 2015 η ομάδα τον άφησε να φύγει.

Το ωραίο είναι ότι έδειξε γρήγορα στην ΑΕΚ ότι μάλλον έκανε λάθος για την επιλογή της. Πήγε στη Νέα Κηφισιά το καλοκαίρι του 2015 και αναδείχτηκε σε εκείνη την σεζόν πιο βελτιωμένος παίκτης της Α1.

Στην συνέχεια ξενιτεύτηκε στο μακρινό Καζακστάν και την Αστάνα και το φετινό καλοκαίρι τον… έφερε πίσω στην Ελλάδα ο Προμηθέας με τον οποίο έριξε ανάσκελα σήμερα την ΑΕΚ.