Μόλις χθες το βράδυ, ο Jerai Grant, ενημέρωσε τους ανθρώπους του Προμηθέα Πατρών πως θα συνεχίσει την καριέρα του για ακόμα μια σεζόν στην Ελλάδα και την Αχαΐα, παρά την αρχική του ανησυχία ελέω της απομάκρυνσης του αδερφού του, Jerian, για την Ιταλία και την Armani Milano της EuroLeague.

Έτσι, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ παραμένει στη χώρα μας για 3η συνολικά σεζόν και αναμένεται να συνεχίσει στο ίδιο δυναμικό μοτίβο με την περσινή σεζόν, όπου ο σοβαρός τραυματισμός του στα Playoffs στέρησε ένα καλύτερο photo finish στην αρμάδα της Πάτρας, που είδε το Λαύριο να ανατρέπει το εις βάρος του 0-2 και να προκρίνεται στους Τελικούς της Basket League.

 

 

 

Ταυτόχρονα, παρά τις όποιες λανθασμένες σειρήνες, ο Δημήτρης Αγραβάνης -που επίσης βλέπει το δικό του αδερφό να αποχωρεί από την ομάδα- έχει συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά με τον οργανισμό του Luis Casimiro, και δεν πρόκειται να αποχωρήσει άμεσα από την πόλη.

Και γιατί να το κάνει άλλωστε;

Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού έχει αναγεννηθεί με τη φανέλα του Προμηθέα επί της θητείας του Μάκη Γιατρά, έχοντας αναδείξει ξανά πόσο σύγχρονος και καίριος αθλητής μπορεί να γίνει.

Συνολικά, στις 2 χρονιές του στη Basket League με την αρμάδα της Αχαΐας, μετράει 12 πόντους (42% εντός πεδιάς, 34% τρίποντο), 5.5 ριμπάουντ και 1 ασίστ -όλες κορυφαίες επιδόσεις- την ίδια στιγμή που είναι υπεύθυνος για 13 επιθέσεις ανά βραδιά (10 σουτ + 3 βολές), ενώ την περσινή χρονιά εκτόξευσε αυτό το νούμερο στο 14 (10 σουτ + 4 βολές), ενώ ακόμα και δίπλα σε παίκτες με τεράστιο USG% (Clavell, Grant) έδειξε πως μπορεί να ζήσει ποιοτικά.

 

 

 

Αυτό που είναι ωστόσο, το πλέον σημαντικό στοιχείο για τον Αγραβάνη είναι το γεγονός πως στα Playoffs, την πιο κρίσιμη στιγμή δηλαδή, δείχνει πως θέλει να αναλάβει τα ηνία της ομάδας και να την οδήγησε στη νίκη, κάτι που αποτυπώνεται πλήρως και στην περσινή εκκωφαντική του επίδοση κόντρα σε Περιστέρι, Λαύριο και ΑΕΚ στη postseason, όπου αρίθμησε 16.5 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 συνολικά κλεψίματα και τάπες, όντας κινητικός και αποδοτικός σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ.

Αλλά δεν είναι μόνο οι “σκέτοι” αριθμοί που λένε την αλήθεια, αφού έχοντας δίπλα του παίκτες που χρειάζονται τη μπάλα συνεχώς στα χέρια τους, όπως οι Clavell και Grant, κατάφερε να εκτελεί 16 επιθέσεις ανά αγώνα (13 σουτ + 3 βολές) και να μην αφήνει το δικό του playstyle να ενοχληθεί από τον περίγυρό του (5 τρίποντα ανά βραδιά, 2 λάθη).

Τέλος, όσον αφορά την κοινή του σύμπλευση για δεύτερη σεζόν με τον Jerai Grant, είναι άμεσα αντιληπτό πόσο πολύ ταιριάζουν οι δύο τους στο επιθετικό κομμάτι, με τον Έλληνα forward με το range του να αναγκάζει την άμυνα σε συνεχή κίνηση, κάτι που θα επιτρέπει πιο εύκολα τα αγαπημένα pick n rolls του Αμερικανού, και θα του δημιουργεί τους χώρους και για συνεχές τάισμα στο ζωγραφιστό, όπου με τον τρομερό του όγκο θα εκτοπίζει ξανά την πλειονότητα των προσωπικών του match ups.

Αμυντικά, μπορεί ο Αγραβάνης να μην είναι ο καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος, αλλά το τρομερό του μέγεθος (2.08) και τα σχετικά γρήγορα για το ύψος του πόδια χτίζουν μια νότα ομοιογένειας ανάμεσά τους αλλά και δύο γερά και ψηλά κορμιά σε καταστάσεις που η άμυνα ρισκάρει το αντίπαλο τρίποντο και κλείνει προς τα μέσα.

 

 

 

Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να μη ληφθεί υπόψη το γεγονός πως αθροιστικά ευθύνονται για το 41% των ριμπάουντ του περσινού Προμηθέα!