Ούτε μία ένσταση του Προμηθέα από τον 5ο αγώνα της ημιτελικής σειράς με το Λαύριο δεν έγινε αποδεκτή από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ. Και οι τρεις εκδικάστηκαν το απόγευμα και απορρίφθηκαν όλες, συνεπώς ο επόμενος δρόμος των Πατρινών, είναι να προσφύγουν (εφόσον το θελήσουν) στο ΑΣΕΑΔ.

Θυμίζουμε ότι ο πατρινός σύλλογος κατέθεσε το Σάββατο (29/5) τρεις ενστάσεις για ισάριθμες φάσεις, με τις δύο εξ αυτών να έχουν γίνει στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και η μία στο δεύτερο. Η πρώτη ήταν για το πρώτο φάουλ του Δημήτρη Αγραβάνη στο παιχνίδι (το οποίο στην Πάτρα υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να χρεωθεί στον Gian Clavell).

Η δεύτερη ένσταση κατατέθηκε για ένα καλάθι του Λαυρίου που καταμετρήθηκε, παρά το κανονικό κόψιμο πάνω από τη στεφάνη του Agbelese. Η τρίτη -και πιο ουσιώδης- είχε να κάνει με το αντιαθλητικό φάουλ του Glen Cosey στον Jerian Grant 49,9’’ πριν από τη λήξη και την αψιμαχία που επακολούθησε μεταξύ του γκαρντ του Λαυρίου και του Γιάννη Αγραβάνη.

Ειρήσθω εν παρόδω, ο Αθλητικός Δικαστής επέβαλε πρόστιμο στους Μάκη Γιατρά και Χρήστο Μήλα για τη συμπεριφορά τους στη διάρκεια της αναμέτρησης. Αμφότεροι γράφτηκαν από τους τρεις διαιτητές στο φύλλο αγώνα.