Ο Προμηθέας Πατρών υποδέχθηκε πριν από 2 ημέρες την ΑΕΚ στην αχαϊκή πρωτεύουσα και κατόρθωσε να επικρατήσει δύσκολα με 77-73 στο πλαίσιο του Game 1 της σειράς των μικρών τελικών της φετινής Basket League.

Έτσι, κατόρθωσε να επεκτείνει το νικηφόρο του σερί κόντρα στην Ένωση, την οποία κερδίζει εδώ και 4 συναπτά παιχνίδια στην ελληνική λίγκα!

 

 

 

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα της Πάτρας έχει να χάσει από την ΑΕΚ από το 2019, όταν είχε ηττηθεί με 68-73 στο ΟΑΚΑ της Αθήνας, ενώ για να βρεθεί η τελευταία φορά που η Ένωση πέρασε από την Πάτρα, πρέπει να γυρίσουμε το χρονόμετρο στο 2017, όταν -στην πρώτη χρονιά του Προμηθέα στη Basket League– οι “κιτρινόμαυροι” είχαν αλώσει το “Δημήτριος Τόφαλος” με 86-67.

 

 

 

Συνολικά, σε 17 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, ο Προμηθέας έχει καταφέρει να φύγει νικητής από τις 10, σε μια επίδοση που αγγίζει ποσοστιαία το 59% των εν γένει αγώνων, ενώ έχει ηττηθεί μονάχα δύο φορές στην Πάτρα σε 9 ματς (78% επιτυχία), με τη διαφορά πόντων να αγγίζει το +31 στην Αχαΐα (+3.4 ανά αγώνα).

Όσον αφορά το τρέχον νικηφόρο του σερί έναντι της ΑΕΚ (4 αγώνες), ο Προμηθέας σκοράρει κατά μέσο όρο 82.5 πόντους και δέχεται 78.5, σε μια οριακή διαφορά που ωστόσο αποδεικνύει πως έχει αποκτήσει το know how στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις.

Τέλος, αναφορικά με τα παιχνίδια που έχει δώσει στο ΟΑΚΑ, μπορεί η παράδοση να μην είναι αθροιστικά υπέρ του, καθότι μετράει 5 ήττες σε 8 αγώνες, αλλά στις 3 τελευταίες του επισκέψεις στην Αθήνα έχει καταφέρει να κερδίσει τα δύο παιχνίδια εξ αυτών -με τη συνολική διαφορά πόντων να έγκειται στο υπέρ του +3!