Μάλλον θα έχει πολλά να πει ο Βαγγέλης Λιόλιος και οι άνθρωποι του Προμηθέα στην αυριανή (4/6, 12:00) συνέντευξη Τύπου που θα δώσει η ομάδα. Στον σύλλογο της Πάτρας ετοιμάζονται μεγάλες αλλαγές. Ο Γιάννης Χριστόπουλος θα είναι ο νέος γενικός διευθυντής. Στην διοίκηση γίνεται «λίφτινγκ», ενώ ο Βαγγέλης Λιόλιος ίσως δεν έχει πια τον ρόλο του μεγαλομετόχου, για να μπορέσει να είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΚ.

Ο νέος κεντρικός ρόλος του Χριστόπουλου και η πορεία του

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Γιάννης Χριστόπουλος φαίνεται ότι αναλαμβάνει τον ρόλο του γενικού διευθυντή της ομάδας.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι γέννημα θρέμμα της Πάτρας. Γεννήθηκε στη πρωτεύουσα της Αχαΐας το 1974. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1996 σε ηλικία μόλις 22 ετών στα τμήματα υποδομής της CS Universitatea Mobitelco Cluj-Napoca.

Στη συνέχεια γύρισε στην Πάτρα και ήταν συνεργάτης του Γερμανού κόουτς Dirk Bauermann στον Απόλλωνα Πάτρας (1997-2000), ενώ δούλεψε μαζί του ως βοηθός και στην γερμανική Brandt Hagen (2000–2001).

Στη συνέχεια πέρασε από πολλές ομάδες ως πρώτος πια τεχνικός. Πήγε στην Κύπρο (ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ) Γύρισε στην Ελλάδα και πέρασε από τους πάγκους του Απόλλωνα Πάτρας (2005-06), της Λάρισας (2006-07), της Ολυμπιάδας Πατρών (2007-08), των Τρικάλων (2008). Στη συνέχεια ξαναπήγε στην Κύπρο (ΑΠΟΕΛ  2010-11) κι από εκεί βρέθηκε στην Γερμανία και την Bayern (2010-12).

H μετακόμιση στην Κίνα

Μετά την Γερμανία ξενιτεύτηκε στη Κίνα. Ηταν βοηθός του Παναγιώτη Γιαννάκη στην Εθνική ομάδα της Κίνας, ενώ έμεινε στην θέση αυτή και επί της θητείας του Gong Luming. Το 2017 ανέλαβε ως πρώτος προπονητής στους Beijing Ducks και ήταν μέχρι τώρα εκεί.

Ο Λιόλιος και ο νέος ρόλος

Ο Βαγγέλης Λιόλιος αναμένεται να μην έχει επίσημα πλέον τον ρόλο του μεγαλομετόχου της ομάδας. Όχι, δεν φεύγει. Θα είναι δίπλα στην ομάδα. Απλά θέλει να είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΚ και έτσι δεν μπορεί να είναι μεγαλομέτοχος ομάδας.

Οι αλλαγές στην διοίκηση

Στην διοίκηση του συλλόγου αναμένεται να γίνει «λίφτινγκ». Σύμφωμα με  ρεπορτάζ του «pelop.gr» όλα δείχνουν ότι ο Κώστας Μπακαλάρος θα πάρει τα ηνία της ΚΑΕ, ενώ ο μέχρι τώρα πρόεδρος, Χρήστος Μήλας θα είναι ο εκπρόσωπος της ομάδας στον ΕΣΑΚΕ. Κάποια σενάρια ανέφεραν ότι διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο Θανάσης Τριανταφυλλίδης, ενώ στην διοίκηση μάλλον μπαίνει ο επιχειρηματίας Σοφοκλής Μπίτας, ο οποίος ήταν παλιότερα στον Γλαύκο.