Μετά την παραμονή του Trevis Simpson και την απόκτηση του Λιθουανού Arnoldas Kulboka, ο Προμηθέας “έκλεισε” και την 3η από τις έξι θέσεις των ξένων του για τη σεζόν 2022-23. Ο εκλεκτός του Μάκη Γιατρά είναι ο D.J Funderburk, ο 25χρονος σέντερ (1997, 2.07) που πήγε κολέγιο στο Florida State και άρχισε την περασμένη χρονιά την επαγγελματική καριέρα του στη ρωσική Avtodor Saratov.

Ο Fanderburk πρόλαβε να παίξει μόνο σε 11 αγώνες στην VTB League με την Avtodor, έχοντας απολογισμό σε αυτούς 10,2 πόντους, 2,7 ριμπάουντ, 0,7 ασίστ, 0,8 κλεψίματα και 0,1 μπλοκ σε 21,1 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ Προμηθέας ανακοινώνει την συμφωνία της με τον Αμερικάνο αθλητή D.J Funderburk, ο οποίος την αγωνιστική σεζόν 2022-23 θα αγωνίζεται με την φανέλα της ομάδας της Πάτρας.

Ο D.J Funderburk είναι 25 ετών, γεννημένος στις 12 Απριλίου 1997 στο Lakewood του Ohio, έχει ύψος 2,07 μ. και αγωνίζεται κυρίως ως center, ενώ μπορεί να καλύψει και τη θέση του power forward. Την περίοδο 2017/18 άρχισε την πανεπιστημιακή του καριέρα από το Northwest Florida State, ενώ στην συνέχεια μεταπήδησε στο NC State. Την περσινή σεζόν, που ήταν και η πρώτη του ως επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, ήρθε στην Ευρώπη για να αγωνιστεί στην ρωσική Avtodor Saratov, με την οποία είχε μ.ο. 10,7 πόντους και 2,6 ριμπάουντ. Λόγω του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, ο Funderburk αποχώρησε τον Μάρτιο από την Avtodor Saratov και έκλεισε τη χρονιά με τη φανέλα της Paris Basketball, όπου πρόλαβε να αγωνιστεί σε 11 παιχνίδια.

Καλωσορίζουμε τον D.J Funderburk στην μπασκετική οικογένεια του Προμηθέα και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες σε ατομικό επίπεδο, βοηθώντας παράλληλα την ομάδα μας να πετύχει τους στόχους της».

Το scouting report του νέου παίκτη του Προμηθέα: