To βράδυ του Σαββάτου (5/2), ο Προμηθέας Πατρών έγινε η 4η ομάδα που θα κλείσει εισιτήρια για το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας μετά και τη νίκη- πρόκρισή του επί του ΠΑΟΚ στο «Δημήτριος Τόφαλος» με 100-86.

Μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Δικέφαλος του Βορρά ξεπέρασε εαυτόν προσπαθώντας να μειώνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με περισσότερη συνέπεια την τεράστια διαφορά που επέτρεψε στους οικοδεσπότες, αλλά η ομάδα του Ηλία Ζούρου ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς -με το πρώτο μέρος της ειδικά να είναι βγαλμένο από κάθε λογής σεμινάρια.

Συγκεκριμένα, οι Αχαιοί σταμάτησαν στους 60 πόντους -την ίδια στιγμή που δέχθηκε μόλις 35 (+25 δηλαδή)- όντας άκρως… φονικοί στην επίθεση εκτελώντας με 74% σε 23 σουτ εντός πεδιάς αλλά και με 54% σε 13 τρίποντα!

Στατιστικά πρώτου ημιχρόνου:

Προμηθέας: 17-23 σουτ/ 7-13 τρίποντα
ΠΑΟΚ: 9-20 σουτ/ 3-12 τρίποντα

Αυτή η διαφορά που έχτισε χάρις το εμβληματικό της κρεσέντο ήταν φυσικά ο απόλυτος αρωγός της προστασίας του προβαδίσματος, με τους Θεσσαλονικείς να καλούνται όχι απλά να επιστρέψουν στο ματς αλλά να το κάνουν άμεσα αν θέλουν να έχουν ρεαλιστικές ελπίδες -κάτι που αποδείχθηκε και από το γεγονός πως ακόμα και αν ήταν πολύ ενεργητικοί και αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση κατόρθωσαν να μειώσουν μέχρι και τους 9 μόλις.

Μετά την ανάπαυλα, η ομάδα της Πάτρας στηρίχθηκε εν πολλοίς στα drives και τη δυναμική στην ρακέτα, κερδίζοντας έτσι πολλά φάουλ που της χάρισαν μερικούς εύκολους πόντους όταν η μπάλα «έκαιγε», με το 74% να δίνει τη θέση του στο 42% -επίσης πολύ καλό νούμερο αν και σε μικρότερο όγκο προσπαθειών (12 σουτ/ 6 τρίποντα).

Στατιστικά δεύτερου ημιχρόνου:

Προμηθέας: 5-12 σουτ/ 3-6 τρίποντα
ΠΑΟΚ: 16-30 σουτ/ 4-16 τρίποντα