Ο Προμηθέας Πατρών δεν τα κατάφερε το βράδυ της Τετάρτης (8/12) κόντρα στην Buducnost, από την οποία λύγισε στην έδρα του με 60-89 για την 6η αγωνιστική του 2ου ομίλου του φετινού EuroCup -με την τρίτη περίοδο της συνάντησης να παίζει άκρως καθοριστικό ρόλο στην τελική νότα του αγώνα.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο ημίχρονο, οι Αχαιοί είχαν πετύχει 35 πόντους με 40% ευστοχίας σε 22 σουτ εντός πεδιάς, με τον «καυτό» Kendrick Ray να είναι ο άνθρωπος που με 16 πόντους στη δεύτερη περίοδο -18 συνολικά- και με 3-5 τρίποντα τους βοήθησε να μαζέψουν τη διαφορά του -17 και να κάνουν ντέρμπι το ματς.
Ωστόσο, όλα αυτά έπαψαν να ισχύουν στο αμέσως επόμενο δεκάλεπτο…

Ουσιαστικά, το συγκρότημα του Ηλία Ζούρου πέτυχε μόλις 8 πόντους στην τρίτη περίοδο, επίδοση που ανεξαρτήτως επιδόσεων στην άμυνα δε δύναται να χαρίσει ιδιαίτερα σημαντικές δάφνες άμεσης διεκδίκησης της νίκης.
Επιπρόσθετα, οι γηπεδούχοι ήταν προφανώς πολύ άστοχοι από κάθε μήκος και πλάτος του αχαϊκού παρκέ, αφού ούτε στα δίποντα (4-9, 44% ευστοχία), ούτε στα τρίποντα (0-6) ούτε στις βολές (καμία προσπάθεια) τα… έσπασαν οικτρά -ενώ την ίδια στιγμή δε μοίρασαν ούτε μια ασίστ σε 4 καλάθια (0 ασίστ για 4 λάθη) και έχασαν εύκολα τη μάχη των ριμπάουντ (5-10).

Την ίδια στιγμή, αντίκρισαν την αρμάδα από το Μαυροβούνιο να πετυχαίνει 25 ολόκληρους -σε κάθε βράδυ και όχι μόνο σήμερα- πόντους στο ίδιο διάστημα, ούσα απίθανα εύστοχη στις προσπάθειές της (54% σε 13 σουτ) και κυρίως από το τρίποντο όπου πέτυχε 9 πόντους (3-6, 50% ευστοχία), ενώ ταυτόχρονα μοίρασαν 5 ασίστ σε 7 καλάθια και ήταν ιδιαίτερα δυναμικοί στο ζωγραφιστό με 57% ευστοχίας στα δίποντά τους, 5 κερδισμένα για βολές φάουλ αλλά και 2 επιθετικά ριμπάουντ σε 6 συνολικά χαμένα σουτ της!

Έτσι, το -6 του φινάλε του πρώτου μέρους έγινε -23 μέχρι και εκείνο της τρίτης περιόδου, με τον Προμηθέα να μη μπορεί να αλλάξει πολλά κόντρα σε μια τόσο βαθιά και ποιοτική ομάδα όπως η Buducnost