Ο Προμηθέας άνοιξε και επίσημα τον δρόμο του Γιάννη Αθηναίου προς την Ισπανία και την Bilbao. O σύλλογος της Πάτρας ανακοίνωσε και επίσημα την λύση (κοινή συναινέσει) του συμβολαίου του Γιάννη Αθηναίου και έτσι ο 33χρονος παίκτης οδεύει προς την Ισπανία και την Bilbao με την οποία έχει συμφωνήσει σε όλα, όπως είχε αποκαλυφθεί από νωρίς σήμερα.

Η Bilbao έψαχνε έναν ικανότατο γκαρντ για να καλύψει το κενό που άφησε στους «κοντούς» της ο τραυματισμός του Jonathan Roussell. Βρήκε στο πρόσωπο του Αθηναίου τον εκλεκτό της και τον έκλεισε. Το μόνο που απέμενε ήταν να μείνει ελεύθερος ο παίκτης, κάτι που έγινε τελικά.

Η Bilbao θα είναι η 3η φετινή ομάδα του Γιάννη Αθηναίου. Ο 33χρονος παίκτης ξεκίνησε τη σεζόν στο Περιστέρι, αλλά στα μέσα Δεκεμβρίου αποχώρησε από την ομάδα της δυτικής όχθης και στις 18/12/2020 ο Προμηθέας ανακοίνωσε την απόκτησή του.

Μάλιστα ο Αθηναίου είχε πάρει τον δρόμο από το Περιστέρι προς την Πάτρα και την ακριβώς αντίθετη διαδρομή (Πάτρα-Περιστέρι) έκανε εκείνες τις μέρες ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Ο Αθηναίου έπαιξε φέτος 6 ματς με το Περιστέρι και 17 ματς με τον Προμηθέα στην Basket League και είχε μέσο όρο 6,74π., με 44,1% στα τρίποντα, 1,87 ριμπάουντ, 2,48 ασίστ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Προμηθέα:

Η ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ενημερώνει τους φιλάθλους ότι λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του διεθνή γκαρντ Γιάννη Αθηναίου.

Ο οργανισμός του Προμηθέα θέλει να ευχαριστήσει τον αθλητή για τις υπηρεσίες του στο Σύλλογο  και για την συμβολή του στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στη συνέχεια της αθλητικής του διαδρομής.