Δείτε τη συνέντευξη του Ανδρέα Χριστοδούλου στο www.promitheas.gr:

Ήταν ένας από τους παίκτες που έβαλαν τη δική τους «πινελιά» στην πρόκριση του Προμηθέα στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας για 2η συνεχόμενη χρόνια και αναμφίβολα έχει κι αυτός μερίδιο επιτυχίας. 
Ο λόγος για τον Κύπριο  γκαρντ Ανδρέα Χριστοδούλου, ο οποίος μετά από θητεία σε Ολυμπιακό, Κόροιβο και Ρέθυμνο, το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε στην Πάτρα για να κάνει ένα ακόμα βήμα στη καριέρα του. 
Ο Ανδρέας Χριστοδούλου μιλά στην ιστοσελίδα του Προμηθέα (promitheasbc.gr), λίγες μόλις ώρες μετά τον νικηφόρο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και αποκαλύπτεται…

– Ο Προμηθέας για 2η σερί  χρονιά είναι στον τελικό του Κυπέλλου. Πως είναι τα συναισθήματα;

Ανδρέας Χριστοδούλου: «Γενικά υπάρχει πολύ μεγάλη ικανοποίηση και είμαστε  όλοι πολύ περήφανοι που το καταφέραμε, αφού σε κάθε περίπτωση είναι επιτυχία που ο Προμηθέας βρίσκεται για 2η συνεχόμενη χρονιά σε τελικό Κυπέλλου. Από εκεί και πέρα φυσικά, όπως έχει πει και ο προπονητής μας, στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά πρώτα περιμένουμε να δούμε τον αντίπαλο και στη συνέχεια τον ορισμό του αγώνα.  Φυσικά, όμως, όλα αυτά θα περιμένουν για λίγο, καθώς προς παρόν θα στρέψουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα».

– Έχεις προτίμηση για αντίπαλο στο μεγάλο τελικό Κυπέλλου; 

Ανδρέας Χριστοδούλου: «Όχι, δεν έχω κάποια προτίμηση. Όλες οι ομάδες που έχουν απομείνει είναι πολύ καλές και μεγάλες, οπότε ο αντίπαλός μας θα είναι ισχυρός. Φυσικά ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, λόγω ονόματος, είναι πιο δυνατός κι έχει προβάδισμα, αλλά και οι άλλες δυο υποψήφιες, το Λαύριο Mega Bolt και το Περιστέρι είναι εξίσου  δυνατές και ο τελικός θα είναι ντέρμπι». 

 – Τόσο στο παιχνίδι της Ρόδου, όσο και στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ είχες ενεργή συμμετοχή στη νίκη και μάλιστα ο προπονητής έκανε προσωπική αναφορά. Τι σημαίνει αυτό για σένα; 

Ανδρέας Χριστοδούλου: «Σημαίνει πως αυτό που ήθελα να κάνω, το πέτυχα, καθώς κατάφερα να βοηθήσω κι εγώ την προσπάθεια της ομάδας να πετύχει τους στόχους της. Στόχος ήταν να καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτά τα δύο παιχνίδια για να πάμε στον τελικό κι εγώ είναι χαρούμενος που βοήθησα όσο μπορώ. Αυτό θέλω να κάνω σε κάθε παιχνίδι και οπότε μου το ζητά ο προπονητής μου». 

– Τον τελευταία μήνα, η ομάδα έχει κάνει ανατροπές για να φτάσει στη νίκη. Αυτό σημαίνει πως, πλέον, η ομάδα έχει βρει χημεία και έχει αποκτήσει μέταλλο; 

Ανδρέας Χριστοδούλου: «Αλήθεια είναι πως η ομάδα αυτή έχει κάνει αρκετές προπονήσεις μαζί κι έχει αποκτήσει μια χημεία, όμως από ένα σημείο και έπειτα, θέλουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια από την αρχή και όχι να γίνεται θρίλερ στο φινάλε. Ασφαλώς και είναι παιχνίδια με πίεση, όμως είμαι σίγουρος πως όσο περνούν οι μέρες, θα αυξάνεται ο βαθμός ομοιογένειας και η ομάδα θα γίνει ακόμα καλύτερη» .

– Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Ανδρέας Χριστοδούλου: «Αυτό που είναι στο μυαλό μου είναι να καθιερωθώ στον Προμηθέα κα να κάνω βήματα για όσο ψηλότερα γίνεται. Όλο αυτό θέλει πολύ δουλειά καθημερινά στις προπονήσεις και θα συνεχίσω να δουλεύω για να φτάσω όσο το δυνατόν πιο ψηλά». 

– Ξεχωρίζεις κάποιον από τους συμπαίκτες σου; 

Ανδρέας Χριστοδούλου: «Όχι, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον, οι παίκτες είναι διαφορετικοί, όμως όλοι τους είναι εξαιρετικοί και  επαγγελματίες. Η ομάδα δουλεύει πολύ σκληρά και όλοι μας θέλουμε η χρονιά να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένα. Με τον Χάρη Γιαννόπουλο είμαστε μαζί στο Ρέθυμνο και είμαστε λίγο πιο κοντά,  όμως όλοι οι παίκτες είναι εξαιρετικά παιδιά».

Δείτε τη σχετική δημοσίευση: