Ο Μάκης Γιατράς με αφορμή τον επικείμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Super Cup το Σάββατο μίλησε στην εκπομπή  «Άμεσο ριπλέι» με τον Μαρίνο Πρίντεζη και τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάκης Γιατράς στο Web Radio της ΕΟΚ:

Για την προετοιμασία του Προμηθέα: «Είχαμε κάποιους τραυματισμούς, περισσότερο στα νεαρά παιδιά, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί είχαμε μια προετοιμασία περίπου 6 εβδομάδων και αφού είμαστε υγιείς αυτήν τη στιγμή όλα είναι καλά».

Για τις εντυπώσεις του απ’ την ομάδα του στα φιλικά: «Είμαστε μια καινούργια ομάδα, από πέρυσι έμειναν μόνο τα νεαρά παιδιά, ο Γκίκας και ο Σίμπσον. Έχουμε μια «φρέσκια» ομάδα, μια νεανική ομάδα, η οποία τα δείγματα που έχει δείξει αυτήν τη στιγμή είναι θετικά σ’ αυτά που έχουμε στο μυαλό μας και στον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε, χωρίς πάντως να ξεγελιόμαστε, γιατί είναι απλά φιλικά παιχνίδια».

Για τις φιλοδοξίες του Προμηθέα στο Σούπερ Καπ: «Άμα πω ότι πάμε για βόλτα θα πω ψέματα. Ξέρουμε με ποιον θα παίξουμε στον ημιτελικό, ξέρουμε ότι έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε μια ομάδα Ευρωλίγκας που νομίζω ότι θα ‘ναι και φέτος μια απ’ τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν, απλώς επειδή είναι ένα παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό. Πατάμε στα πόδια μας πάντως, δεν ονειροβατούμε. Ξέρουμε τι θ’ αντιμετωπίσουμε, αλλά εμείς θα πάμε να παίξουμε, να δώσουμε το 100% μας και ό,τι είναι να γίνει ας γίνει».

Για το αν είναι εύκολο να περάσει τη φιλοσοφία του σε μια καινούργια ομάδα: «Όλα τα χρόνια στον Προμηθέα προσπαθούσαμε να ‘χουμε έναν «κορμό». Έτυχε ο κορονοϊός, συνέβησαν πολλά πράγματα που ‘χαν να κάνουν και με οικονομικά θέματα, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να έχουμε «κορμό». Φέτος προσπαθούμε γι’ αυτό και γι’ αυτόν το λόγο κάποιους παίκτες τους πήραμε με πολυετές συμβόλαιο. Ελπίζω φέτος να ‘ναι μια καλή χρονιά, το θέμα της πανδημίας να μη μας απασχολήσει πάλι και να «χτίσουμε» την ομάδα όπως θέλουμε. Όταν έχεις «κορμό» είναι πιο εύκολο, το να «χτίζεις» μια ομάδα απ’ την αρχή είναι πιο δύσκολο. Βέβαια, όταν έχεις μια ομάδα απ’ την αρχή και είναι νεανική, μπορείς να βάλεις τις αρχές σου πιο ξεκάθαρα».

Για το αν θα πάρουν και φέτος χρόνο συμμετοχής τα νέα παιδιά: «Νομίζω ότι είμαστε η ομάδα που ‘χει βάλει τους περισσότερους νεαρούς παίκτες να παίξουν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας, η ομάδα θέλει να δίνει χώρο στους νέους παίκτες. Δεν αλλάζει κάτι στη φιλοσοφία μας, θα βάλουμε και φέτος κάποια νέα παιδιά και μακάρι να τα δούμε στο μέλλον να παίζουν ακόμη ψηλότερα και να ενισχύουν και τις εθνικές ομάδες».

Για το μπάσκετ που θέλει να παίξει φέτος ο Προμηθέας: «Όλα αυτά τα χρόνια επιδιώκουμε να παίζουμε γρήγορο μπάσκετ. Οι παίκτες που διαλέγεις το καλοκαίρι προσπαθείς να ταιριάζουν στη φιλοσοφία σου. Νομίζω ότι μέχρι στιγμής τα πράγματα είναι καλά, σ’ αυτό που θέλουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας, να πιέζουμε στην άμυνα, να πάμε σε πολλές κατοχές».