Μια μέρα πριν το κρίσιμο ΔΣ των ομάδων της Basket League, όπου και θα αποφασιστεί εκτός των άλλων και η αύξηση των ξένων στο ελληνικό πρωτάθλημα από τους 6 στους 7, ο Προμηθέας Πατρών πήρε επίσημα θέση για το εν λόγω ζήτημα μέσω δηλώσεων που έκανε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Χρήστος Μήλας, στην κάμερα της ΕΡΤ. 

Συγκεκριμένα, ο Μήλας ανέφερε πως ο ίδιος και η αχαϊκή ομάδα είναι ενάντια στην αύξηση των υπάρχοντων ξένων παικτών καθώς θα εμποδιστεί με αυτόν τον τρόπο η ισοτιμία της λίγκας.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το ζήτημα των ξένων: «Επισήμως δεν έχει τεθεί ακόμη το θέμα για τους επτά ξένους. Θα συζητηθεί στο αυριανό ΔΣ. Είναι βασικό αίτημα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, να έχουν επτά ξένους και να παίζουν οι έξι. Η θέση του Προμηθέα θα είναι υπέρ της υπάρχουσας κατάστασης, να μην αλλάξει κάτι δηλαδή, γιατί θεωρούμε ότι δεν θα υπάρχει ισονομία στο πρωτάθλημα και γιατί δεν μπορούν αυτά τα πράγματα να αλλάζουν τελευταίες μέρες πριν την έναρξη της σεζόν».

Για την επαγγελματική διαιτησία: «Ευσεβής πόθος θα ήταν η επαγγελματική διαιτησία. Όμως ευχαριστημένοι, δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα πέρσι και νομίζω έτσι θα προχωρήσουμε και τη νέα σεζόν. Η ΕΟΚ έχει παρουσιάσει και ένα καινούριο σχέδιο που είναι πιο καλό».

Για το Σούπερ Καπ της Ρόδου: «Είναι ο μοναδικός τίτλος που έχουμε πάρει. Παίζουμε με μια από τις πιο σπουδαίες ομάδες της Ευρωλίγκας, έχουμε πάρα πολύ δύσκολο ματς, αλλά εμείς πάντα μπαίνουμε στο γήπεδο για το καλύτερο δυνατό και πάντα πιστεύουμε στο καλύτερο».