Έχοντας τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ο Προμηθέας επικράτησε της Bourg και προκρίθηκε στους οκτώ της διοργάνωσης οπού τον περιμένει η Prometey με πλεονέκτημα έδρας. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Kulboka με 20 πόντους ενώ από πλευράς ηττημένων διακρίθηκε ο Floyd με 16.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Προμηθέα να μπαίνει πιο δυνατά στο παρκέ και με πρωταγωνιστές τους Μουράτο και Dangubic πήρε προβάδισμα εννέα πόντων (16-7). Στη συνέχεια, η Bourg είχε εμφανή κενά στην άμυνα με τους Πατρινούς να προηγούνται με +11 στο τέλος της περιόδου (24-13). Στη δεύτερη περίοδο, η Bourg προσπαθούσε κυρίως με τον Chassang αλλά ο Προμηθέας είχε τις απαντήσεις με αποτέλεσμα να πάρει διψήφια διαφορά (31-21). Οι γηπεδούχοι ανέβαζαν ρυθμό με τους Kulboka και Cowan να διαμορφώνουν το 40-26. Mε ένα μικρό σερί οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 41-33 στο τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η Bourg με διαδοχικούς πόντους του Floyd μείωσε μετά από πολύ ώρα στους τέσσερις (44-40). Hogue και Kulboka έκαναν το step up επιθετικά και άνοιξαν ξανά την ψαλίδα με ένα δικό τους σερί 9-0 (53-40). Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν και οι Γάλλοι μείωσαν στους τρεις (58-55). Στη τέταρτη περίοδο, ο Προμηθέας απάντησε με ακόμη ένα σερί για να φτάσει τη διαφορά στους 12 (67-55) με κύριο εκφραστή τον Thomasson. Ο Pelos κρατούσε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι. Καθώς περνούσε η ώρα, οι Πατρινοί άνοιγαν την ψαλίδα με τους Kulboka και Cowan να έχουν το πρώτο λόγο (84-71). Η διαφορά άνοιξε και άλλο στο τέλος με αποτέλεσμα οι Πατρινοί να πάρουν τη πολυπόθητη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 41-33, 61-55, 89-75.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.