O Προμηθέας Πατρών ηττήθηκε στον μικρό τελικό του τουρνουά του Τελ Αβίβ με το οριακό (89-90) από την Dinamo Sassari. Το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου έδειξε καλό πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +9 (28-19), ενώ οδηγήθηκε στην ανάπαυλα στο +7 (48-41). Από εκεί κι έπειτα το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, με τους Ιταλούς να είναι ελαφρώς πιο ψύχραιμοι στις τελευταίες στιγμές του αγώνα και να παίρνουν τελικά το ροζ φύλλο αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόουτς Παπαθεοδώρου έδωσε αρκετό χρόνο στους νεαρούς παίκτες της ομάδας, που έδειξαν πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Προμηθέα:

Την ήττα γνώρισε ο Προμηθέας Πάτρας από την Dinamo Sassari στο τουρνουά του Τελ Αβίβ, στον αγώνα με έπαθλο την 3η θέση (89-90), παρά το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς οι Πατρινοί είχαν τα ηνία στο σκορ. Το παιχνίδι ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και οι δύο ομάδες πάλεψαν πολύ για το ροζ φύλλο, με τους Ιταλούς τελικά να παίρνουν τη νίκη γοήτρου στις λεπτομέρειες. Εξαιρετική εμφάνιση των Kurucs, Cowan Jr. και Stephens για τους «Αχαιούς», ενώ στα θετικά ήταν και η χρησιμοποίηση των νεαρών, Πλώτα, Μπαζίνα και Καραγιαννίδη, σχεδόν σε όλη την Δ’ περίοδο.

Το ματς άρχισε με τους «Προμηθείς» να κάνουν ένα αψεγάδιαστο επιθετικά πρώτο δεκάλεπτο και να προηγούνται με +9 στο φινάλε του (28-19), με τους Kurucs και Κόνιαρη να «βομβαρδίζουν» από μακριά και τον Stephens να είναι ιδιαίτερα επιδραστικός κοντά στο καλάθι. Στο δεύτερη περίοδο η Sassari ισορρόπησε και κατόρθωσε να φέρει το παιχνίδι στην ισοπαλία (37-37, στο 15′), όμως ένα επιθετικό ξέσπασμα του Cowan Jr. έφερε ξανά τον Προμηθέα σε θέση οδηγού, με το Α’ ημίχρονο να τελειώνει με σκορ 48-41.

Η Γ’ περίοδος ήταν η χειρότερη στο παιχνίδι για τους «πορτοκαλί», οι οποίοι υπέπεσαν σε πολλά λάθη, δέχτηκαν ένα επιμέρους σκορ 18-26 και είδαν τη Sassari να περνάει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ, λίγο πριν το φινάλε του δεκαλέπτου και τελικά να κλείνει το δεκάλεπτο στο +1 (66-67). Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, το ματς ήταν συναρπαστικό, με διαρκείς εναλλαγές στο σκορ, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να χρησιμοποιεί τους νεαρούς Πλώτα, Μπαζίνα και Καραγιαννίδη, δίνοντας τους τη δυνατότητα να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις, την ώρα που η μπάλα «έκαιγε». Ο Προμηθέας ήταν «ζωντανός» μέχρι και την τελευταία κατοχή, όμως η τελευταία επίθεση δεν απέφερε κάποιο κέρδος και έτσι η ιταλική ομάδα πήρε τη νίκη (89-90), παίζοντας καλή άμυνα στο φινάλε.

Πλέον, οι Πατρινοί ετοιμάζονται για την επιστροφή τους στη βάση τους και τη συμμετοχή τους στα «Μαυροσκούφεια» της Θεσσαλονίκης το προσεχές Σαββατοκύριακο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-19, 48-41, 66-67, 89-90