O Προμηθέας Πάτρας ήταν κάκιστος στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να ηττηθεί αλλά να συντριβεί από την Hapoel Tel Aviv (83-100) και να κάνει μία ήττα πισωγύρισμα κόντρα σε μία ομάδα που έχει παρόμοιους στόχους με αυτόν στον όμιλο. Έτσι οι Πατρινοί υποχώρησαν στο 5-4, με τους φιλοξενούμενους να τον πιάνουν στην βαθμολογία και να παίρνουν τεράστιο πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού επικράτησαν με τεράστια διαφορά. Για τους νικητές κορυφαίος ήταν ο Mcrae με 26 πόντους , ενώ Munford και Hoard ήταν εξαιρετικοί με 15 και 14 πόντους. Στην αντίπερα όχθη για την ελληνική ομάδα διακρίθηκαν οι Young, και Cowan, Kulboka κι ο νεαρός Τανούλης με 17, 17,14 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Οι Πατρινοί “μάσαγαν σίδερα” στα μετόπισθεν, αφού άφησαν άποντους τους Ισραηλινούς για τέσσερα λεπτά, με αποτέλεσμα να πάρουν πλεονέκτημα επτά πόντων (7-0) με το “καλησπέρα”. Στην συνέχει τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν άρδην, καθότι οι παίκτες του Franco ανέβασαν στροφές και έτρεξαν ένα 10-0 για να προσπεράσουν στο σκορ (10-12). Πάντως το συγκρότημα του Χριστόπουλου βελτίωσε ξανά την αμυντική του λειτουργία και ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας ένα πολύ ισχνό προβάδισμα (15-14).

Το παιχνίδι δεν είχε καμία σχέση με την πρώτη περίοδο, αφού πλέον οι δύο “μονομάχοι” έβρισκαν πολύ εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι και ο Προμηθέας ήταν αυτός που με νύχια και με δόντια κρατιόταν στην πρωτοπορία του σκορ (23-21). Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ήλεγχαν ξεκάθαρα το παιχνίδι μέχρι να την λήξη του ημιχρόνου, καθότι περιόρισαν όλα τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων και κατάφεραν να πάνε στην ανάπαυλα έχοντας αέρα πέντε πόντων (32-37).

To δεύτερο ημίχρονο εκκίνησε εφιαλτικά για τους γηπεδούχους που υπέπεσαν σε πάρα πολλά λάθη, με αποτέλεσμα να δεχτούν ένα επιμέρους 0-16 και να βρεθούν στο -23 (32-55). Το συγκρότημα του Χριστόπουλου προσπαθούσε να επανέλθει στο παιχνίδι και με ένα 5- 0 πλησίασε στους 18 (37-55), αλλά τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εφιαλτικά γι΄αυτό, καθότι η Hapoel αποσπάστηκε με 28 πόντους (40-68). Βέβαια οι Αχαιοί πάλευαν για την τιμή των όπλων και διαμόρφωσαν το 53-73 στο τριακοστό λεπτό, αφού οι Ισραηλινοί πέτυχαν σε μία περίοδο σχεδόν όσους πόντους σημείωσαν σε ένα ημίχρονο. Η αρμάδα του Franco δεν χαλάρωνε με τίποτα και αποκατέστησε την διαφορά των 28 πόντων (61-89), ενώ με τρία λεπτά να απομένουν για την τελική κόρνα, η Ηapoel έπιασε την εκατοστάρα.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 32-37, 53-73, 83-100

Δείτε τα στατιστικά εδώ