Στο τελευταίο παιχνίδι του Μάκη Γιατρά στον πάγκο του ο Προμηθέας ηττήθηκε στο ντέρμπι κορυφής από την Turk Telekom (83-98), καθώς κυνηγούσε από την αρχή μεγάλες διαφορές, τις οποίες ναι μεν “ψαλίδιζε”, αλλά δεν ανέτρεπε. Με αυτόν τον τρόπο οι Αχαιοί γνώρισαν την πρώτη τους εντός έδρας ήττα στο Eurocup και δεύτερη τους συνολικά σε έξι παιχνίδια στην διοργάνωση. Στον αντίποδα η τουρκική ομάδα παρέμεινε αήττητη εκτός έδρας στην διοργάνωση, πετυχαίνοντας την πέμπτη της διαδοχική νίκη και παραμένοντας μόνη της στην κορυφή της κατάταξης με 5-1.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Bouteille με 24 πόντους, με τον άλλοτε “Πατρινό” Jerian Grant να είναι εκπληκτικός με 18, την στιγμή που οι Jones και Sestina έκαναν πολύ μεστό παιχνίδι με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα. Από την πλευρά των γηπεδούχων στην ζώνη του λυκόφωτος ήταν ξανά οι Young (30 πόντους και πέντε ασίστ) και Kulboka (19 πόντοι και επτά ριμπάουντ), ενώ διψήφιος ήταν και ο Simpson με 10.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους και πήραν πλεονέκτημα πέντε πόντων (0-5), την ώρα που με ένα επιμέρους 0-10 αποσπάστηκαν από πολύ νωρίς με 13  (5-18), έχοντας ως κινητήριο μοχλό τον άλλοτε άσο των Πατρινών Jerian Grant. Λίγο αργότερα το σύνολο του Can έφτασε ακόμα και στο +14 (11-25), με τους Αχαιούς να βρίσκουν δύο μεγάλα τρίποντα και να πλησιάζουν στους οκτώ (17-25), την ώρα που ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο στο -10 (17-27).

 

Το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά αντέδρασε για τα καλά και με ένα δικό του 10-2 έφερε τον αγώνα στο καλάθι (27-29), χάρις στους Τανούλη, Kulboka και Young. Πάντως η Turk Telekom “έβγαλε” σφυγμό και βρήκε τις λύσεις στην αντεπίθεση του Προμηθέα, με αποτέλεσμα να πάρει αέρα πέντε πόντων, την στιγμή που η εξαιρετική της άμυνα τής έδωσε το δικαίωμα να πάει στο ημίχρονο στο +8 (36-44).

Oι γηπεδούχοι ήταν καυτοί έξω από την γραμμή των 6,75μ, με συνέπεια να φέρουν εκ νέου την αναμέτρηση στα μέτρα τους και να την κάνουν εκ νέου ντέρμπι (46-48). Αυτήν την φορά ήταν σειρά του Bouteille να πληγώσει τους “πορτοκαλί”, αφού με διαδοχικούς του πόντους έδωσε αέρα 10 πόντων (48-58) στην ομάδα του. Παρόλα αυτά ένα τρίποντο του Cowan έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να πλησιάσει στους τρεις (61-64), με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν αλώβητοι από την νέα αντεπίθεση του Προμηθέα και να πηγαίνουν με “προίκα” έξι πόντων στην τελική ευθεία του αγώνα (63-69).

 

O Mιχάλης Τσαϊρέλης ήταν ο x-factor των Πατρινών στις τελευταίες επιθέσεις της ομάδας και μάλιστα έγραψε το 69-73, κρατώντας τους ζωντανούς στην διεκδίκηση της νίκης, αλλά δύο καλάθια του Jones έβαλαν νέα δεδομένα στην αναμέτρηση (69-80), καθότι έδωσαν ξεκάθαρη παράσταση νίκης στους Τούρκους. Το σερί της Turk Telekom διευρύνθηκε στο 0-11, με αποτέλεσμα να πάρει διαφορά 15 πόντων (69-84), να μην κοιτάξει ποτέ ξανά πίσω και να πάρει μία τεράστια νίκη, που την φέρνει στην κορυφή.

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 36-44, 63-69, 83-98

Δείτε τα στατιστικά εδώ