Σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, που κρίθηκε με δραματικό τρόπο στην παράταση, η Dijon ήταν πιο ψύχραιμη στο τέλος και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο διπλό απέναντι στον πολύ μαχητικό Προμηθέα (68-71), που αγωνίστηκε χωρίς του δύο πρώτους του σκόρερ (Cowan και Hale) και έχασε την ευκαιρία να στείλει το ματς σε δεύτερη παράταση. Ουσιαστικά οι νικητές ανέβηκαν στο 5-0 και εξασφάλισαν την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ οι Αχαιοί υποχώρησαν στο 2-3 και έχασαν έδαφος στην προσπάθειά τους για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Από την μεριά των Γάλλων διακρίθηκαν οι Caver και Holston με 18 και 14 πόντους αντίστοιχα, την στιγμή που στην άλλη πλευρά ο μόνος διψήφιος ήταν ο Echenique με 16 πόντους.

Οι γηπεδούχοι αντιμετώπιζαν σοβαρό επιθετικό πρόβλημα από την στιγμή που απουσίαζαν οι κύριοι επιθετικοί μοχλοί τους (Cowan – Hale), με αποτέλεσμα το παιχνίδι να έχει πιο χαμηλό ρυθμό και τους δύο “μονομάχους” να μην είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί (8-8). Η είσοδος του Echenique έδωσε σημαντικές λύσεις στους Πατρινούς, οι οποίοι απέκτησαν μεγαλύτερη οντότητα κοντά στην ρακέτα και με αυτόν τον τρόπο έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +2 (13-11). Στην συνέχεια του παιχνιδιού, οι Γάλλοι ανέβασαν στροφές στο μπροστά μέρος του παρκέ και πήραν πλεονέκτημα πέντε πόντων (15-20), με το σκηνικό του αγώνα να παραμένει ίδιο και στα επόμενα λεπτά (23-29). Το συγκρότημα του Παπαθεοδώρου προσπαθούσε να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση, ωστόσο δεν τα κατάφερνε εξαιτίας της επιθετικής του δυστοκίας κι έτσι οι φιλοξενούμενοι οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα στο +4 (29-33).

Στο δεύτερο μέρος, οι Αχαιοί έδειχναν να βρίσκουν την συνήθη επιθετική τους ταυτότητα και με ένα άμεσο 6-0 πέρασαν μπροστά με 2 (35-33), ενώ διατήρησαν και στα επόμενα λεπτά αυτήν την “βραχεία κεφαλή” (40-38). Η Dijon κατάφερε να ελέγξει και πάλι το παιχνίδι και να μπει σε θέση οδηγού (44-48), ενώ οι δύο “μονομάχοι” πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα όντας ισόπαλες (48-48). Oι Αχαιοί βρήκαν το χέρι τους από την περιφέρεια και ως εκ τούτου ευτύχησαν να πάρουν εκ νέου τα ηνία του αγώνα (54-51), όμως οι δύο “μονομάχοι” μπλόκαραν για αρκετή ώρα και με αυτόν τον τρόπο δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερα στις προσεχείς κατοχές (54-53 στο 34′). Οι εναλλαγές στο σκορ ήταν συνεχείς, με τον Lazic να πετυχαίνει ένα τρίποντο – μαχαιριά στα 56” και να διαμορφώνει το 60-63.

Μετά το τάιμ άουτ του κόουτς Παπαθεοδώρου, ο Reynolds σημείωσε ένα μεγάλο σουτ που έφερε το ματς στα ίσα (63-63), ενώ στην επόμενη φάση οι γηπεδούχοι έβγαλαν μία σπουδαία άμυνα. Μάλιστα οι “πορτοκαλί” είχαν την ευκαιρία να πάρουν την νίκη στην κανονική διάρκεια, αλλά ο Stephens αστόχησε και στις δύο βολές και με αυτόν τον τρόπο το ματς οδηγήθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο (63-63). Η Dijon έκανε ένα μικρό 0-4 στις αρχές της παράτασης και έτσι πήρε αέρα τριών πόντων (64-67), με τον Προμηθέα να μειώνει στον πόντο (66-67) μετά από 1/2 βολές του Coffey. Ο Caver διαμόρφωσε το 66-69 με ένα καθοριστικό σουτ στα 32” πριν την λήξη, με τον Frazier να απαντά για το 68-69 με δύο επιτυχημένες προσπάθειες από την γραμμή της φιλανθρωπίας. Ο Caver μιμήθηκε τον Frazier και έστειλε την αρμάδα του Markovic στο +3 (68-71), την ώρα που ο Reynolds αστόχησε στο τρίποντο της ισοφάρισης και έτσι η Dijon απέδρασε από την Πάτρα με ένα σπουδαίο ροζ φύλλο αγώνα.

Tα δεκάλεπτα: 13-11, 29-33, 48-48, 63-63 (κ.δ), 68-71

Δείτε τα στατιστικά εδώ