Ο τεχνικός της Δόξας Λευκάδας έμεινε ευχαριστημένος από την βελτίωση των παικτών του και την νίκη επί του Απόλλωνα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Θέλω να ξεκινήσω ευχόμενος καλή συνέχεια στην ομάδα της Πάτρας στο δύσκολο έργο που έχει στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Σαφώς είναι ευνόητο, ότι αξίζουν συγχαρητήρια κατ΄ αρχήν στους παίκτες της ομάδας. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούμε να πούμε για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Θα ξεκινήσω με κάποια που είναι έξω από το αγωνιστικό. Είναι ένα παιχνίδι που ο αντίπαλός μας έχει υψηλότερο κίνητρο, ίσως υψηλότερο από εμάς, καθώς βρίσκεται σε μια τροχιά που υπολογίζει ότι κερδίζοντας κάποια παιχνίδια μπορεί να μείνει στην κατηγορία», τόνισε αρχικά ο Φώτης Τακιανός.

Ο προπονητής της Δόξας Λευκάδας εν συνεχεία πρόσθεσε πως «εμείς από την άλλη, προσπαθούμε εδώ και κάποιες εβδομάδες βρισκόμαστε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και προσπαθούμε σε καθημερινή βάση να θέσουμε κάποιους όρους μέσα από τους οποίους η καθημερινότητά μας και ο στόχος των παιχνιδιών να είναι σε υψηλό επίπεδο. Στόχοι όπως είναι μέσα από την σκληρή προπόνηση και δίνοντας το 100% μέσα σε κάθε παιχνίδι. Στόχοι όπως είναι να μην δούμε την βαθμολογική μας θέση, να μην την δούμε, να μην μας επηρεάζει, αλλά το κίνητρο της νίκης να γίνει για εμάς στόχος. Γιατί προσωπικά θεωρώ, ότι από την στιγμή που ασχολείσαι με ένα άθλημα, ο μέγιστος στόχος και το μέγιστο κίνητρο είναι η νίκη. Ανεξάρτητα σε ποια βαθμολογική θέση βρίσκεσαι, με ποιον αντίπαλο παίζεις και τι προβλήματα έχεις. Άρα αυτό είναι ένα κομμάτι το οποίο δουλεύω καθημερινά στα meeting που κάνω με τους παίκτες προσπαθώντας, γιατί καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολο το έργο μας στη λογική ότι υπάρχει απογοήτευση. Υπάρχει διαχείριση της ίδιας κατάστασης από διαφορετικούς χαρακτήρες και από παιδιά διαφορετικής καταγωγής. Άρα λοιπόν είναι μια καθημερινή μάχη που δίνουμε.

Ο κόουτς των νεοφώτιστων παρατήρησε επίσης ότι «δεν θεωρώ ότι έχουμε κάνει βήματα μπροστά επειδή παίξαμε ένα παιχνίδι σήμερα και το κερδίσαμε, νομίζω ότι γενικά η εικόνα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια, δείχνει ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και κάνουμε βήματα μπροστά, όσο αναφορά το πλάνο που εξήγησα. Όσο αναφορά το παιχνίδι, είναι ξεκάθαρό ότι είναι ένα παιχνίδι που θα παιχτεί στο ποια ομάδα θα μπορέσει να επιβάλει το ρυθμό της. Εμείς αντιμετωπίσαμε μια δυσκολία, γιατί το στυλ παιχνιδιού του αντιπάλου μας, αλλά και οι παίχτες που έχουν οι αντίπαλοι, ουσιαστικά έχουν πολλούς παίκτες που το δυνατό τους σημείο είναι ότι μπορούν να επιβάλουν ρυθμό στο παιχνίδι, καλοί χειριστές και σκόρερ και όλη την εβδομάδα προσπαθούμε να προσαρμόσουμε αυτό το πλάνο. Το πλάνο το ακολουθήσαμε αρκετά και σε αρκετά διαστήματα μέσα στο παιχνίδι, μας ξέφυγε στο δεύτερο δεκάλεπτο, μια διαδικασία που βάση τακτικής δεν θα έπρεπε να δεχθούμε τόσο εύκολα καλάθια, αλλά τα δεχθήκαμε και στο ημίχρονο συζητήσαμε με τα παιδιά. Κάναμε μια μικρή προσαρμογή στο πώς έπρεπε να πάρουμε κυρίως τα τελειώματα του Χικι, τα οποία μας πλήγωσαν στο πρώτο ημίχρονο και σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο συμβάδιζαν παίζει καθοριστικό ρόλο η καρδιά που δείχνουν οι παίχτες, οι παίχτες μας, οι παίχτες της Δόξας, κυρίως στα τελευταία τρεισήμισι λεπτά στο κομμάτι της άμυνας. Βλέποντάς τους από τον πάγκο, ήταν ευδιάκριτο ότι πίστευαν και ότι ήθελαν πάρα πολύ να κερδίσουν το παιχνίδι στη λογική ότι θυσίσαν πολλά. Θυσίασαν το σώμα τους, ήταν πολύ επιθετικοί και ακόμα αν σε κάποια σημεία που δεν λειτούργησε η τακτική, λειτούργησε η καρδιά τους.Κερδίζοντας το παιχνίδι επειδή θεωρώ ότι γενικά, ότι όταν έρχονται οι ήττες θα πρέπει να μιας πιάνει κατάθλιψη, ούτε όταν κερδίζουμε να χαιρόμαστε παραπάνω από αυτό που πρέπει και να χάσουμε την συγκέντρωση μας επειδή έγινε μια νίκη. Θεωρώ ότι πρέπει να μείνουμε σε μια ισορροπία και από Δευτέρα να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι που έχουμε να δώσουμε στο Λαύριο. Οι ελπίδες μας είναι μαθηματικές, αλλά ο στόχος μας είναι η εικόνα των τελευταίων παιχνιδιών να διατηρηθεί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο που θα είμαστε εδώ».

Για το εάν ανέβηκε η ψυχολογία: «Νομίζω, ότι όλες οι νίκες, ανεβάζουν την ψυχολογία και δίνουν ένα αίσθημα ευχαρίστησης για εμάς. Επειδή στο μπάσκετ υπάρχει πάντα το “αύριο”, η επιτυχία θα είναι να μπορέσουμε να επενδύσουμε σε αυτή τη νίκη, να επενδύσουμε στην καλή ψυχολογία, να μην ξεφύγουμε από τη συγκέντρωσή μας και σίγουρα μας δίνει μια δύναμη και μια ώθηση για να μπούμε στο γήπεδο την Δευτέρα να παίξουμε τα επόμενα παιχνίδια έτσι όπως πρέπει. Και τελικά πιστεύω ότι είναι μια νίκη, την οποία την αξίζουν οι παίκτες. Την αξίζει η διοίκηση, που κάτω από δύσκολες συνθήκες κατάφερε να φέρει την ομάδα να αγωνίζεται στην μεγαλύτερη κατηγορία στην Ελλάδα. Η διοίκηση, η οποία είναι καθ΄όλα επαρκής και καθ΄ όλα εντάξει στις υποχρεώσεις προς όλους, άρα νομίζω ότι και αυτοί οι άνθρωποι δικαιούνται αυτή τη νίκη και δικαιούνται επίσης να χαρούν μέσα από την διαδικασία της ομάδας».