Στην έλλειψη συγκέντρωσης αλλά και στην αστοχία σε κρίσιμα σημεία στάθηκε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα της Δόξας Λευκάδας με τον Άρη ο Φώτης Τακιανός.

Η Δόξα Λευκάδας δεν τα κατάφερε κόντρα στον Άρη στο Αλεξάνδρειο και ηττήθηκε με 78-70 για την 21η αγωνιστική της Basket League, με την ήδη υποβιβασμένη ομάδα να παρουσιάζεται καλή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά να χάνει στα σημεία. Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Δόξας αναφέρθηκε στην εικόνα των παικτών του αλλά και την προετοιμασία που γίνεται παρά την έλλειψη στόχων.

Αναλυτικά:

«Εμείς ήρθαμε να παίξουμε ξέροντας τη δυναμική του αντιπάλου αλλά και τη δική μας βαθμολογική θέση. Προσπαθούμε εδώ και μέρες να απομονώσουμε τη θέση της ομάδας κι ας έχει χαθεί ο στόχος της παραμονής. Αυτοί είναι οι στόχοι της καθημερινότητας. Σεβόμενοι καταρχήν την προσπάθειά μας, ετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα γίνεται για το επόμενο παιχνίδι.

Το παιχνίδι του Άρη έχει δύο πράγματα. Στο πρώτο ημίχρονο, το πώς μπήκαμε στο παιχνίδι και διαβάσαμε τον αντίπαλο και εκτελέσαμε ήταν σχεδόν υποδειγματικό. Με δεδομένο ότι περιμέναμε την αντίδραση του Άρη και το συζητήσαμε στα αποδυτήρια, δυστυχώς στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου δεχθήκαμε επιθετική άμυνα που δεν ήμασταν έτοιμοι να ματσάρουμε.  

Όσο περνάει ο χρόνος παίζει ρόλο το ρόστερ, η ποιότητα και η εμπειρία. Δεν εμφανίστηκαν αυτά τα στοιχεία. Είχαμε λοιπόν ένα διάστημα πλήρους πνευματικής διαταραχής. Δέχεται η ομάδα τεχνικές ποινές τις οποίες δεν θέλω να σχολιάσω αν δόθηκαν σωστά. Δεν είχαμε συγκέντρωση, ήμασταν άστοχοι στις βολές, σε αντίθεση με τον Άρη που βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι.  

Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Αυτό το οποίο θέλω να επισημάνω και είναι αξιοθαύμαστο για τους παίκτες είναι ότι σε αυτή τη διαδικασία που περιέγραψα, βρήκαν τη δύναμη να αντιδράσουν. Δεν παράτησαν καμία φάση στην άμυνα. Κλείνοντας θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για το πρόσωπο που παρουσιάζουν».