Αναλυτικά τα όσα είπε μετά τον αγώνα με το Ρέθυμνο:

“Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ρεθύμνου για τη νίκη και τους εύχομαι καλή επιτυχία στην συνέχεια στα playoffs. Όσον αναφορά τη διαδικασία της λήξης της σεζόν, ουσιαστικά κλείνει ένας μικρόκυκλος, στον οποίο είχα τη χαρά και την τιμή να συμμετέχω. Ο μικρόκυκλος είναι τα δύο τελευταία χρόνια να τερματίζει ομάδα στην 6η θέση της Α2, αλλά να μπορεί να πάρει το εισιτήριο για την Α1. Όπως σας είπα είχα την τιμή να είμαι στο τιμόνι της ομάδας στην Α2 και να συμμετέχω και στην διαδικασία της Α1 και στα τελευταία 8 παιχνίδια να είμαι σε αυτή την ομάδα, ως πρώτος προπονητής. Τα συναισθήματα όπως καταλαβαίνεται, όταν υπάρχει μια διετή συνεχή προσπάθεια, όταν η ομάδα πέφτει, δεν μπορεί να είναι ευχάριστα. Είναι δύο χρόνια που έζησα την ομάδα που ήμουν. Μπορώ να πω ότι δέθηκα και έγινε ένα κομμάτι ιδιαίτερο η Δόξα Λευκάδας, συν του ότι μοιράστηκα την χαρά της ανόδου της ομάδας στην υψηλότερη κατηγορία της Ελλάδας”.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα και που ο κόσμος εκτίμησε την διαδικασία και φάνηκε στο τελευταίο χειροκρότημα. Είμαι χαρούμενος που συνεργάστηκα με ανθρώπους, εννοώ τα άτομα της διοίκησης, οι οποίοι έκαναν τα πάντα ώστε η ομάδα να είναι σε υψηλό επίπεδο. Δεύτερον, να έχει λυμένα όλα τα προβλήματά της και οι παίχτες και οι προπονητές να ασχολούνται μόνο με το αντικείμενό τους. Είμαι χαρούμενος που συνεργάστηκα με αυτούς τους παίκτες και το προπονητικό σταφ».

Επίσης, τόνισε πως: «υπάρχει πάντα η επόμενη μέρα. Όπως και στη ζωή έτσι και στο μπάσκετ πρέπει να βλέπεις μπροστά. Είχα πει ότι μεγάλες και ιστορικές ομάδες βρέθηκαν σε χαμηλότερες κατηγορίες. Για μένα το ζητούμενο είναι να κατανοήσουμε όλοι μας το μάθημα. Γιατί κάθε διαδικασία είναι μια εμπειρία, την οποία δεν πρέπει να την αφήσουμε, είτε ευχάριστη, είτε δυσάρεστη και θα πρέπει να πάρουμε όλοι το μάθημά μας ώστε να μας χρησιμεύσει αυτό στην επόμενη μέρα. Όποια και αν είναι αυτή η επόμενη μέρα, πρέπει να παρακαλάμε τον Θεό να είμαστε υγιείς. Μπροστά μας είναι ο χρόνος, για τον σύλλογο, για τους παίκτες, για τον καθένα προσωπικά, να χτίσουμε το “αύριο”. Εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία και ότι κερδίσαμε από την παρουσία μας εδώ».

Για τον σημερινό αγώνα τόνισε: “Είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχουμε μια ομάδα συγκεντρωμένη και παίχτες οι οποίοι ήταν με το σώμα τους εδώ και το μυαλό τους κάπου, το οποίο θεωρώ και φυσιολογικό. Ήταν κάτι πάρα πολύ δύσκολο στην καθημερινότητά μας να τους πείσουμε να γυμνάζονται, να προπονούνται, να μπαίνουν στον αγώνα και να δίνουν το 100%. Αυτό ήταν πιο δύσκολο στα εκτός έδρας παιχνίδια που δεν είχε την παρότρυνση του κόσμου και σε πολύ δύσκολες στιγμές, δεν είχαμε δύναμη αντίδρασης. Αλλά σε παιχνίδια όπως ο Κολοσσός, με την ΑΕΚ, ακόμα και στο σημερινό που δεν πήγε καθόλου καλά. Η διαδικασία να βρούμε δύναμη να επιστρέψουμε ήταν από τον κόσμο”.

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης πρόσθεσε: «Τελειώσαμε σήμερα μια σεζόν, η οποία άρχισε από όλους μας με πολλά ερωτηματικά, τι θα γίνει, τι θα καταφέρουμε, πως θα είμαστε, πως θα εμφανιστούμε. Κάναμε μια αρχή απέναντι στον ΠΑΟΚ που κερδίσαμε και αυτή η νίκη μας έδωσε ψυχολογία. Κάποιες εμφανίσεις όπως με τον Ολυμπιακό, οι οποίες δεν ήρθε η νίκη και θέλω να σταθώ σε ένα ματς στο Κόροιβο, το οποίο σημάδεψε την χρονιά μας. Γιατί είναι ένα ματς που αν το είχαμε κερδίσει, ίσως, δεν μπορώ να πω με σιγουριά, να είχε αλλάξει και η ψυχολογία μας, να είχαμε κάνει κάτι καλύτερο και σήμερα φτάνοντας εδώ θα ήμασταν χαρούμενοι γιατί θα είχαμε πετύχει το στόχο μας. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, παρόλο αυτά θέλω να πω σε όλους σε όσους ήταν στην ομάδα ότι μέχρι το τέλος πάλεψαν. Προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι υπήρχε εγκατάλειψη από κανέναν. Όσοι απαρτίζουν την ομάδα, προπονητές, παίχτες, παράγοντες διοίκηση, ακόμα και τον κόσμο που σε όλα τα ματς ήταν κοντά μας, ανεξαρτήτου αν η ομάδα ήταν τελευταία, πάλευε να σωθεί ή είχε πέσει μαθηματικά, όπως έγινε στα τελευταία ματς».

Σχετικά με τους φιλάθλους, την διοίκηση και την επόμενη ημέρα της ομάδας του, είπε:  «Είχαμε την συμπαράστασή τους, τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και αυτή τη στιγμή ο καθένας προσωπικά θα κάνει τον απολογισμό του. Θα πάρει το μερίδιο που του αναλογεί και θα συνεχίσουμε για την επόμενη μέρα. Θεωρώ δεν έχει σημασία πια είναι η γνώμη μου, σημασία έχει τι θα ήθελε να κάνει η διοίκηση. Εγώ δεν είμαι αυτός που αποφασίζει. Νομίζω ότι αν το θέσουμε λίγο καλύτερα, τι θα ήθελα να δω. Θα ήθελα να δω μια Δόξα ανταγωνιστική, η οποία θα πάλευε να ξαναγυρίσει στην Α1».