Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Χάρης Μαρκόπουλος μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Δόξας Λευκάδας στο περιθώριο της Media Day ενόψει της νέας σεζόν.

Οι νεοφώτιστοι στην Α1, πραγματοποίησαν σήμερα (5/10) την ετήσια καθιερωμένη Media Day ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν της Basket League, με τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο των νησιωτών να απαντάει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κόουτς Μαρκόπουλου στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

Υπάρχει πίεση στο χτίσιμο της ομάδας και στην προετοιμασία, καθώς υπήρχε λίγος χρόνος να στηθεί η ομάδα;

Σίγουρα, όταν έχεις πολύ λίγο χρόνο μπροστά σου καταλαβαίνεις και εσύ ότι υπάρχει ένα είδος πίεσης. Εμείς αυτό που προσπαθήσαμε, βάσει του χρόνου που είχαμε, βάσει των οικονομικών δεδομένων και βάσει των επιλογών που είχαμε, ήταν να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές, για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι σε έναν μαραθώνιο 26 αγωνιστικών και όχι στις αρχές του πρωταθλήματος.

Πόσο ανταγωνιστική μπορεί να είναι η ομάδα;

Αυτό θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Έχουμε παίχτες οι οποίοι έχουν ταλέντο. Έχουμε παίχτες οι οποίοι έχουν την εμπειρία και έχουν παίξει στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να βρούμε τη χημεία μας και να μπορέσουμε κάθε μέρα να βελτιωνόμαστε, ώστε μετά από ένα χρονικό διάστημα, να πούμε τι μπορούμε να κάνουμε ως ομάδα μέσα στο γήπεδο.

Τις πρώτες αγωνιστικές η Δόξα υποδέχεται ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Δίνουν αυτές οι αναμετρήσεις την ευκαιρία να δοκιμαστούν κάποια σχήματα μιας και τέτοια εποχή δεν μπορούν αν γίνουν φιλικοί αγώνες;

Εμείς βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προσπαθούμε να δούμε στον αντίπαλο, ποια είναι τα πλεονεκτήματά του και ποια είναι τα μειονεκτήματά του. Θα προσπαθήσουμε, να αντιμετωπίσουμε τα πλεονεκτήματά τους και να μπορέσουμε να βγάλουμε σε κάθε αντίπαλο της αδυναμίες του. Σίγουρα, οι αντίπαλοι αυτοί είναι πάρα πολύ ισχυροί. Έχουν πιο δυνατά ρόστερ. Έχουν ξεκινήσει πιο νωρίς από εμάς. Εμείς, αυτό το οποίο μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε μόνο την ομάδα μας και πως σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι, κάθε μέρα θα είμαστε βελτιωμένοι.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τσαλδάρης τόνισε: «Όταν έχεις πολύ λίγο χρόνο να φτιάξεις μια ομάδα, πρέπει σε καθημερινή βάση να δίνεις έναν αγώνα. Νομίζω ότι όλα τα μέλη του προπονητικού τιμ, τα μέλη της διοίκησης, ήταν συνεχώς στα τηλέφωνα, να κλείσουν συμφωνίες με παίχτες, να κλείσουν συμφωνίες με χορηγούς, να τρέξουν πράγματα που γίνονται ουσιαστικά σε ένα μήνα το καλοκαίρι, να γίνουν σε δέκα μέρες. Οπότε υπάρχει η πίεση του χρόνου.

«Όσον αφορά το κομμάτι των παιχτών και το εξωαγωνιστικό νομίζω ότι τα καταφέραμε. Τώρα το μόνο που μένει, ουσιαστικά είναι η πίεση που θα έχουμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Εκεί, θέλουμε χρόνο, αλλά μέρα με τη μέρα δουλεύουμε, ώστε να γίνουμε καλύτεροι και ομάδα».

Σε ό,τι αφορά τον εαυτό του, ανέφερε: «Πάντα έβαζα υψηλούς στόχους και παραπάνω πίεση από ότι πρέπει στον εαυτό μου. Οπότε και φέτος, δεν είναι ότι δε θα έχω πίεση, γιατί σαν αθλητής, θέλω πάντα να πετυχαίνω το καλύτερο. Τηρουμένων των αναλογιών, το καλύτερο για εμάς φέτος θα είναι η παραμονή. Εκ των πραγμάτων, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα στόχος είναι η παραμονή. Δεν θα υπάρχει η πίεση του πρωταθλητισμού ή των play off, αλλά θα υπάρχει η πίεση της παραμονής.

Δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας παραχώρησε και ο Χρήστος Ταπούτος: «Ξέρουμε όλοι, και οι παίκτες και οι προπονητές, ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Η ομάδα δυστυχώς, ετοιμάστηκε πάρα πολύ αργά. Ουσιαστικά, όλοι μας, από το προπονητικό τιμ, από τους παίκτες, από το σταφ, από την διοίκηση, κάνουμε έναν αγώνα δρόμου για να είμαστε έτοιμοι μέσα και έξω από το γήπεδο για την πρεμιέρα. Ξέρουμε τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς το Σάββατο. Δυστυχώς, η ομάδα είμαστε μαζί, μόνο τέσσερις μέρες. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, για να φανούμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί στην πρεμιέρα».

Ο νεαποκτηθείς Ντέζμιν Ουέλς, είπε: «Έχω παίξει ήδη με μεγάλους παίκτες και μεγάλες ομάδες και για αυτό το λόγο, δεν αγχώνομαι καθόλου για το ποιους θα αντιμετωπίσω εδώ στην Ελλάδα».

Με τη σειρά του, ο Νταβίντ Ντόμπλας δήλωσε: «Είμαι 35 χρονών αλλά είμαι ακόμα νέος. Ήμουν 11 χρόνια στο ίδιο κλαμπ και νομίζω ότι είναι αρκετός χρόνος για να είσαι σε μία ομάδα. Είχαμε κάποια προβλήματα στα οικονομικά και είχα ένα μεγάλο καλοκαίρι. Χρειαζόμουν και ήθελα μία αλλαγή. Αυτή η ευκαιρία ήρθε σε εμένα. Είχα κάποιους φίλους εδώ στην Ελλάδα, όπως ο Μανώλης Παπαμακάριος, που με βοήθησαν να πάρω αυτή την απόφαση. Και βλέπω την ομάδα της Δόξας Λευκάδας, σαν μια πρόκληση. Είναι η πρώτη χρονιά της ομάδας στην Α1, η πρώτη χρονιά με αρκετούς παίχτες καινούργιους στην ομάδα. Όλοι είναι πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι με αυτές της αλλαγές και χαίρετε για αυτό και του είναι πολύ ενδιαφέρον».