Η Δόξα Λευκάδας δυσκόλεψε αρκετά τον ΠΑΟΚ όμως στο τέλος δεν άντεξε και ηττήθηκε,με τον Χάρη Μαρκόπουλο να αναλύει τους λόγους.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός των Λευκαδιτών:

«Παρά τα προβλήματα που έχουμε, προετοιμαστήκαμε καλά για να κάνουμε μία καλή προσπάθεια. Παίξαμε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, ίσως το καλύτερο που έχουμε παίξει φέτος. Κάποια κενά διαστήματα που είχαμε στο τέλος του δεύτερου και στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να δημιουργήσει μία μεγάλη διαφορά, η οποία ήταν πολύ δύσκολο να ανατραπεί.Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου, γιατί έκανε μία πολύ σημαντική προσπάθεια. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να δούμε γιατί παρατήσαμε το παιχνίδι και να αναλύσουμε τις αυτόματες σκέψεις που μας δημιουργήθηκαν και δεν μπορέσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στον αγώνα της Τρίτης. Ο δικός μας δρόμος είναι δύσκολος και μοναχικός, αλλά θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για την τακτική του στους ψηλούς: «Τον τελευταίο καιρό κάνουμε προπονήσεις με 6 και με 8 άτομα. Ο Ντόμπλας μπήκε στην προπόνηση την Πέμπτη και ο Γεωργάκης αυτή την εβδομάδα. Είναι ένα σχήμα που μας βοηθάει να ανοίξουμε το γήπεδο και μας δίνει περισσότερες επιλογές. Στο Ρέθυμνο μας βγήκε και πιστέψαμε ότι με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού θα είχαμε κάποια πλεονεκτήματα εναντίον του ΠΑΟΚ».

Για την άμυνα μετά το πρώτο δεκάλεπτο: «Παίζαμε με μία ομάδα, η οποία αυτή την στιγμή σκοράρει γύρω στους 76 πόντους ανά παιχνίδι. Εμείς είμαστε μια ομάδα που στο αμυντικό μας κομμάτι δεχόμαστε πολλούς πόντους, λόγω της απειρίας και λόγω του ότι δημιουργούμε προϋποθέσεις για τρανζίσιον. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε καλή ψυχολογία λόγω των κακών συνεργασιών στην επίθεση και αυτό μας οδήγησε να μην έχουμε συγκέντρωση».

Για την πίεση λόγω βαθμολογίας: «Μιλάμε για μία ομάδα που ξεκίνησε να δουλεύει μία εβδομάδα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, οπότε σίγουρα ξεκίνησε πιο πίσω από τις άλλες. Αυτή την στιγμή είναι λογικό που είμαστε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Για εμάς αυτό δεν λέει κάτι, εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε. Λόγω συγκυριών δεν ήμασταν απόλυτα έτοιμοι σε δύο κρίσιμα παιχνίδια που είχαμε στην έδρα μας και τώρα προσπαθούμε να καλύψουμε αυτές τις απώλειες. Το πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλο. Έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες, θα κάνουμε την προσπάθειά μας, χωρίς να έχουμε κάτι να χάσουμε και ελπίζουμε στο τέλος να δικαιωθούμε».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ξεκίνησε μουδιασμένα και σε αυτό έπαιξε ρόλο και το αποτέλεσμα του αγώνα της Τετάρτης. Από εκεί και πέρα ήταν συγκεντρωμένος στους δικούς του στόχους και στο δεύτερο ημίχρονο πήρε με τον τρόπο που ξέρει τη διαφορά. Ο ΠΑΟΚ είναι πάντα ΠΑΟΚ, ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Κάποιες φορές τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι αυτά που θέλει, αλλά νομίζω ότι πάντα ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο»