Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε το ντέρμπι παραμονής στη Περιβόλα. Και αυτό γιατί ο Απόλλων Πάτρας επικράτησε με επιβλητικό τρόπο απέναντι στον Ιωνικό κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για τη παραμονή. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Verge έχοντας 23 πόντους και 10 ασίστ ενώ από πλευράς ηττημένων διασώθηκε ο Μαυροκεφαλίδης με 20 πόντους που μάλιστα αποβλήθηκε προς το τέλος της αναμέτρησης.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες μπήκαν ισορροπημένα ενώ εναλλάσσονταν στο σκορ. Ο Απόλλωνας στα μέσα της περιόδου είχε ένα ισχνό προβάδισμα τεσσάρων πόντων με πρωταγωνιστή τον Davis ενώ ο Mack με τρίποντο έδωσε προβάδισμα επτά πόντων (15-8). Γρήγορα όμως ο Ιωνικός με Hawkins και Μαυροκεφαλίδι μείωσε στους δύο (15-13). Στη δεύτερη περίοδος, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον ίδιο ρυθμό όπως τελείωσαν τη πρώτη και προηγήθηκαν με +8 (21-13). Μάλιστα, με συνεχόμενους πόντους ο Καράμπελας έδωσε διψήδια διαφορά στην ομάδα του (26-16). Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστή τον Μάντζαρη ροκανίζουν γρήγορα τη διαφορά (28-23). Ο Verge όμως απαντάει με νέο σερί (33-23). Το ημίχρονο έκλεισε με τον Ιωνικό και πάλι να ψαλιδίζει τη διαφορά.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά με τον Verge και πάλι πρωταγωνιστή ενώ ο Griffiin με 2/2 τρίποντα δίνει διαφορά 14 πόντων (45-31). O Iωνικός ήταν αρκετά άστοχος σε αυτή τη περίοδο και ο Απόλλωνας το εκμεταλλεύτηκε ανεβάζοντας τη διαφορά. Σκορ 54-35 με επτά προσωπικούς πόντους του Mack ενώ ο Griffin έβλεπε το καλάθι σα βαρέλι (59-37). Προς το τέλος της περιόδου, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με μικρά σερί να ρίξουν τη διαφορά (66-47). Στη τέταρτη περίοδο, ο Ιωνικός μπήκε με σκοπό την ολική ανατροπή ρίχνοντας για αρχή τη διαφορά στους 13 με τον Nunez. Griffin, Verge και Mack όμως άντεξαν στη πίεση και έδωσαν εκ νέου μεγάλο προβάδισμα (73-55). Η κλεψύδρα άδειαζε και ο Απόλλωνας έφτασε στο +27 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος.  Ο Mack είχε πάρει φωτιά και έφτασε το σκορ στο 87-58.  Η εξέλιξη δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης. Τελικό σκορ 93-66.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 35-31, 66-47, 93-66.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.