Ο Ολυμπιακός δεν επηρεάστηκε από τις απουσίες των Παπανικολάου, Canaan και Fall και το μικροτραυματισμό του Bolomboy στο ημίχρονο κι όντας εξαιρετικός από τις πρώτες στιγμές του αγώνα κι έξω από την περίμετρο (44%) επιβλήθηκε του Απόλλωνα με 61-87 κι έτσι κατάφερε να πετύχει την τέταρτη του επίσημη νίκη ισάριθμες αναμετρήσεις την φετινή σεζόν, αλλά και να μπει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Στον αντίποδα οι Πατρινοί άρχισαν να χάνουν σταδιακά την επαφή με το σκορ από τις αρχές της δεύτερης περιόδου, ενώ είδαν την διαφορά να εκτοξεύεται ακόμα και στους 33. Παρόλα αυτά το σύνολο του Βετούλα δεν τα παράτησε και χάρις στην πολύ καλή του εικόνα στην τελική ευθεία του αγώνα κατάφερε να μειώσει την κλίμακα της ήττας.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν σε ακόμη ένα ματς ο Vezenkov με 20 πόντους, με τον Black να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις σε ακόμη ένα παιχνίδι με 13 πόντους και τους Peters και Λαρεντζάκη να είναι επίσης διψήφιοι με 10 πόντους. Επίσης ο Walkup ήταν τρομερός οργανωτικά με επτά πόντους και δέκα ασίστ, ενώ για τους Αχαιούς πάλεψαν οι Calhoun με τον Μαστρογιαννόπουλο με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Πειραιώτες “χτυπούσαν κοντά στο καλάθι” και με αιχμή του δόρατος τον Black ( πρώτος παίκτης που χρησιμοποιείται λόγω των 6+1 ξένων) (6 πόντοι) αποσπάστηκαν με τρεις πόντους (5-8). Οι “μελανόλευκοι” ήταν ευθέως ανταγωνιστικοί και με το δεύτερο τρίποντο του Calhoun ισοφάρισαν στους 13 πόντους, σε ένα παιχνίδι, στο οποίο οι δύο ομάδες ήταν καλές δημιουργικά κι είχαν βρει επιθετικό ρυθμό. Ο Κώστας Σλούκας με γκολ – φάουλ έδωσε αέρα έξι πόντων στην ομάδα του (15-21), τιμωρώντας με αυτόν τον τρόπο την άμυνα ζώνης των Αχαιών, την ώρα που λίγο αργότερα ο Peters με το δεύτερο προσωπικό του εύστοχο σουτ έξω από την περίμετρο διαμόρφωσε το 15-26. Το συγκρότημα του Βετούλα εξακολουθούσε να σουτάρει αποτελεσματικά έξω από την περίμετρο και με ένα σουτ του Davis πλησίασε στους οκτώ (18-26).

Οι φιλοξενούμενοι πέρα από το γεγονός ότι ήταν κυρίαρχοι κοντά στην ρακέτα, ήταν πολύ εύστοχοι κι έξω από την περίμετρο (6/8), με αποτέλεσμα να ξεφύγουν με 16 πόντους (21-37). Ο Τζορτζ Πάπας πέτυχε τους έξι πρώτους “ερυθρόλευκους” πόντους σε επίσημο παιχνίδι με άμεσο κι έμμεσο τρίποντο, με αποτέλεσμα ο καταιγιστικός Ολυμπιακός να φτάσει στο +22 (23-45) τέσσερα περίπου λεπτά πριν από την λήξη του πρώτου μέρους. Ο Calhoun “πυροβόλησε” ξανά από την περιφέρεια, με τους Πατρινούς να κάνουν ένα σερί 7-0 και να πλησιάζουν στους 15 πόντους (30-45), την ώρα που το ημίχρονο έκλεισε στους 17 πόντους (33-50), με το αξιοσημείωτο να είναι το εξαιρετικό 66,7% των “ερυθρολεύκων” έξω από την περίμετρο.

Τι σύνολο του Μπαρτζώκα εξακολουθούσε να είναι πολύ συμπαγές αμυντικά και επανέφερε άμεσα την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (35-57). Μάλιστα με ένα νέο επιμέρους 11-2 οι “ερυθρόλευκοι” ξέφυγαν για πρώτη φορά με πάνω από 30 πόντους (37-68), την στιγμή που ο Ολυμπιακός μπήκε στην τελική ευθεία του αγώνα με το υπέρ του 42-75. Από εκεί κι έπειτα οι Πειραιώτες δοκίμασαν ορισμένα πειραματικά σχήματα ενόψει της συνέχειας, με τον Απόλλωνα να το εκμεταλλεύεται χάρις στην εξαιρετική του εικόνα σε άμυνα κι επίθεση να μειώνει μέχρι και τους 19 πόντους (59-78), ωστόσο οι φιλοξενούμενοι στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα ανέβασαν στροφές κι επικράτησαν με το τελικό +26.

 

Τα δεκάλεπτα: 18-26, 33-50, 42-75, 61-87

Δείτε τα στατιστικά εδώ