Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Basket League, το Περιστέρι πήρε σημαντικό διπλό με σκορ 77-71 υπέρ του Απόλλωνα Πάτρας στο κλειστό της Περιβόλας.

πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με βίους αντίθετους για τις δύο ομάδες. Η ομάδα του Περιστερίου μπήκε αποφασισμένη να επιβάλλει το δικό της ρυθμό. Οι μπάλες πήγαιναν σο ζωγραφιστό αξιοποιώντας φυσικά το low post παιχνίδι του Bilan. Στην αντίπερα όχθη, ο Απόλλων Πάτρας ξεκίνησε μουδιασμένα με νευρικές και αρκετά άστοχες επιθέσεις. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η διαφορά να πάει από πολύ νωρίς στο +13 (4-17). Στη συνέχεια, η είσοδος των Μαστρογιαννόπουλο και Καράμπελα έκανε πιο σφιχτή την άμυνα των γηπεδούχων ενώ στο μπροστινό μέρος ήταν πιο ουσιαστικοί με αποτέλεσμα να τρέξουν ένα σερί 18-5 (22-23). Στη δεύτερη περίοδο, το Περιστέρι δίχως τον Bilan ο οποίος ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 13 πόντους (6/6 δίποντα, 6 ριμπάουντ) δεν είχε κάποιον κύριο εκφραστή στις επιθέσεις του ενώ οι Taylor, Jones και Davis με τις εμπνεύσεις του έδωσαν το προβάδισμα στους γηπεδούχους με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 44-39.

Στη τρίτη περίοδο η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη μπήκε αποφασισμένη να ανατρέψει τον εις βάρος της momentum. Μετά τον Bilan, οι Denmon και Juiston ήταν αυτοί οι οποίοι έδωσαν προβάδισμα για τους Περιστεριώτες. Ειδικότερα, ο πρώτος πέτυχε 3/3 τρίποντα δίνοντας στην ομάδα του διψήφια διαφορά (49-59). Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι στηρίζονταν σε μεγάλο βαθμό στις προσωπικές ενέργειες του Davis ο οποίος με ένα προσωπικό σερί 6-0 ισορρόπησε το παιχνίδι. Στη τελευταία περίοδο, το Περιστέρι δυνάμωσε την αμυνά του. Δέχθηκε μόλις 11 πόντους ενώ στο επιθετικό κομμάτι έκανε σωστή διαχείριση. Ο Απόλλωνας ήταν πιστός στο αμυντικό του πλάνο με πρωταγωνιστή τον Μπόγρη ο οποίος μάζεψε 4 ριμπάουντ, ωστόσο στην επίθεση δεν μπορούσαν να βρουν σταθερές λύσεις. Μοιραία, το Περιστέρι διατήρησε ένα σταθερό προβάδισμα 6-7 πόντων με το οποίο πήρε και το διπλό.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 44-39, 60-66, 71-77.

Δείτε τα στατιστικά ΕΔΩ.