Ο Άρης ήταν κυρίαρχος στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με συνέπεια να καταφέρει να “λυγίσει” με άνεση και το Λαύριο στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο (87-61) και να συνεχίσει την πορεία του προς τις πολύ υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, αφού ανέβηκε στο 5-3. Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι “κυνηγούσαν” από την αρχή διψήφιες διαφορές και δεν μπόρεσαν ποτέ να απειλήσουν ουσιαστικά τους αντιπάλους τους, γνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την όγδοη τους ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Horchler με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, την ώρα που πολύ καλός ήταν τόσο ο Goodwin με 14 πόντους και εννιά ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικοί ήταν επίσης οι Νετζήπογλου με 11 και Τολιόπουλος με 10 και 10 ασίστ. Στην αντίπερα όχθη Remy, Gray και Cole ήταν η τριπλέτα που πάλεψε με 15,14 και 10 πόντους αντίστοιχα.

O Noah Horchler ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των “κιτρινόμαυρων” στα πρώτα λεπτά του αγώνα, καθότι σημείωσε οκτώ σερί πόντους και έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα του να πάρει ένα μικρό πλεονέκτημα (9-4). Ο Αμερικανός ψηλός συνέχισε στο ίδιο τέμπο, με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να διευρύνουν το προβάδισμα που είχαν ήδη πάρει (19-11), ενώ έφτασαν και στο +14 (25-11). Πάντως το συγκρότημα του Σερέλη κατάφερε να βγάλει σφυγμό και να ολοκληρώσει το δεκάλεπτο, ψαλιδίζοντας στο μισό την απόσταση του συνόλου του Καστρίτη (25-18).

Η ομάδα της Ανατολικής Αττικής έδειχνε πως ελέγχει τον αγώνα για τα καλά, αφού κατάφερε να προβληματίσει κι άλλο τους γηπεδούχους, πλησιάζοντας στους τέσσερις και κάνοντας τον αγώνα ντέρμπι (28-24). Οι “κιτρινόμαυροι” κατάφεραν να απεμπλακούν από το προσωρινό τους black out και για αρχή πήγαν ξανά στο +9 (37-28). H προσωρινή διακοπή του αγώνα λόγω ρίψης αντικειμένου στους διαιτητές, δεν απέτρεψαν τους γηπεδούχους από το να συνεχίσουν στις υψηλές πτήσεις και να πάνε στα αποδυτήρια, έχοντας ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα 13 πόντων (48-35).

Οι Λαυριώτες προσπαθούσαν δειλά – δειλά να ξαναμπούν στο πνεύμα του αγώνα και με ένα επιμέρους 0-5 πλησίασαν στους οκτώ (48-40), ενώ ένα μεγάλο τρίποντο του Gray έγραψε το 50-43. Ωστόσο για ακόμη μία φορά οι Θεσσαλονικείς πάτησαν το πόδι στο γκάζι κι αποκατέστησαν το υπέρ τους +13 (59-46), με το σκηνικό να παραμένει ίδιο μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου, αφού οι γηπεδούχοι μπήκαν με την σημαντική “προίκα” των 14 πόντων (65-51) στην τελική ευθεία του αγώνα.

Οι δύο “μονομάχοι” ήταν αρκετά νευρικοί κι άστοχοι στην συνέχεια, με τον Άρη να διατηρεί την πολύ υψηλή του απόσταση από το Λαύριο (72-56) και να δείχνει πως θα πάρει άνετα το πέμπτο του ροζ φύλλο αγώνα. Bέβαια οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί, αφού διεύρυναν το σερί τους στο 9-0 και πήραν διαφορά 22 πόντων (78-56), δίνοντας θριαμβευτικό τόνο σε ακόμη μία εντός έδρας νίκη τους, που ήταν η τέταρτή τους σε πέντε παιχνίδια.

 

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 48-35, 65-51, 87-61

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ