Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές μετά από το όγδοο λεπτό, με αποτέλεσμα να χτίσει σταδιακά διψήφιες διαφορές και έτσι να επικρατήσει άνετα του Άρη με 66-83, ο οποίος αγωνίστηκε χωρίς τους Τολιόπουλο και Καββαδά. Με αυτόν τον τρόπο οι Πειραιώτες ανέβηκαν στο 3-0 στο πρωτάθλημα κι ετοιμάζονται για την κρίσιμη αναμέτρηση απέναντι στην Monaco για την Ευρωλίγκα, ενώ το σύνολο του Καστρίτη υποχώρησε στο 1-2, γνωρίζοντας μία αναμενόμενη ήττα που ήταν η δεύτερη διαδοχική μετά από αυτήν στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν για ακόμη φορά ο Vezenkov που στο ρελαντί πέτυχε 15 πόντους και μάζεψε τρία ριμπάουντ, ενώ ο Isaiah Canaan έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 10 πόντων σε επίσημο παιχνίδι με την φανέλα του Ολυμπιακού, σημειώνοντας 14 πόντους με 4/7 τρίποντα. Ακόμη διψήφιος ήταν κι ο Bolomboy με 12 πόντους και 5/7 δίποντα, ενώ από την πλευρά των ηττημένων εξαιρετικό ήταν το δίδυμο Haggins (14 πόντοι – 13 ασίστ) – Goodwin (16 πόντοι-14 ριμπάουντ). Aκόμη ο Note πέτυχε 14 πόντους αλλά με 5/14 σουτ και εννιά λάθη.

Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν ζεστά από την περιφέρεια και με δύο μεγάλα σουτ των Note και Horchler πήρε νωρίς πλεονέκτημα πέντε πόντων (6-1). Ο αγώνας δεν είχε τον καλύτερο δυνατό ρυθμό επιθετικά, ωστόσο οι Πειραιώτες κατάφεραν να προσπεράσουν στο σκορ (9-10), βρίσκοντας κάποιες απαντήσεις στην άμυνα ζώνης των γηπεδούχων. Λίγο αργότερα οι “ερυθρόλευκοι” ανέβασαν ταχύτητα και με οδηγό την συμπαγή άμυνά τους έκαναν ένα επιμέρους 7-0 και αποσπάστηκαν με επτά πόντους (13-20).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει ρυθμό στην επίθεσή τους και με δίποντο του Peters πήραν για πρώτη φορά στον αγώνα διψήφιο πλεονέκτημα (13-24), με τον Άρης όμως να απαντά για το 16-24. Με τους Λαρεντζάκη και Mckissic να ηγούνται της επίθεσης του συνόλου του Μπαρτζώκα, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα επιμέρους 8-0 και πήρε προβάδισμα 18 πόντων (16-34), βάζοντας πολύ δύσκολα στους γηπεδούχους. Το συγκρότημα του Καστρίτη αντέδρασε κάπως και μείωσε στους 13 (23-36), ωστόσο οι νταμπλούχοι έκλεισαν το ημίχρονο στο +16 (25-41), εκμεταλλευόμενοι και το πολύ φτωχό 5/20 δίποντα των “κιτρινόμαυρων”.

O Oλυμπιακός ξεκίνησε ζεστός από την περίμετρο στο δεύτερο μέρος και με σουτ των Vezenkov και Canaan ξέφυγε για πρώτη φορά στον αγώνα με 20 πόντους (27-47).  Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν απόσταση ασφαλείας από τους αντιπάλους τους δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι και με τον Bolomboy να τελειώνει τις φάσεις ξεμάκρυναν περαιτέρω από τον ανήμπορο να ακολουθήσει Άρη (33-57). Ο κορυφαίος παίκτης των “κιτρινόμαυρων” Josh Haggins πέτυχε το δεύτερό του τρίποντο κι έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να πλησιάσει λίγο στο σκορ (42-60), με την περίοδο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 46-68 υπέρ των πολύ δημιουργικών φιλοξενουμένων, που είχαν μοιράσει ήδη 25 ασίστ.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος παρότι τα πάντα είχαν κριθεί εξακολουθούσαν και να είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και διατηρούσαν το πολύ μεγάλο πλεονέκτημα που είχαν πάρει από τα προηγούμενα λεπτά της αναμέτρησης. Ο ρυθμός μετά το 35′ είχε πέσει εμφανώς με τις δύο ομάδες να σκέφτονται πλέον τις επόμενες υποχρεώσεις του, να προχωρούν σε πολλές αλλαγές και τον Ολυμπιακό να επικρατεί τελικά να επικρατεί με σημαντική διαφορά, που στο τέλος ψαλιδίστηκε ελαφρώς.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 25-41, 46-68, 66-83

Δείτε τα στατιστικά εδώ