Με το σκορ στο 59-67 στο 33′ στην αναμέτρηση μεταξύ των Άρη και Περιστέρι για την 17η αγωνιστική της φετινής Basket League, η διαιτητής Τσαρούχα πήρε την απόφαση να κατευθυνθεί προς τα αποδυτήρια τονίζοντας πως σε περίπτωση που δεν απομακρυνθούν άμεσα από τις εξέδρες του γηπέδου της Θεσσαλονίκης οι χιλιάδες οπαδοί των γηπεδούχων δεν θα επέστρεφε ξανά στο παρκέ.

Ο λόγος πίσω από αυτήν την αναίτια ενέργεια; Τα για μερικά δευτερόλεπτα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν από τους οπαδούς του Άρη λίγες στιγμές πριν την διακοπή στο ντέρμπι με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, τα οποία και έλαβαν χώρα έπειτα από μια κάκιστη απόφαση της διαιτητικής τριάδας που χρέωσε ένα ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ στους οικοδεσπότες σε μια στιγμή που είχαν μειώσει από τους 12 στους 8 πόντους και είχαν τη μπάλα στα χέρια τους με επτά ακόμα λεπτά στο ρολόι.

 

 

Αν αναλογιστεί κανείς δε πως η διαιτησία αν δεν ήταν υπέρ των φιλοξενούμενων σίγουρα κινήθηκε αρκετά φορές κατά του Άρη, με τους γηπεδούχους να έχουν αρκετούς λόγους να μην είναι ευχαριστημένοι με έξι λιγότερα κερδισμένα φάουλ από τον αντίπαλό τους, τότε μια αντίδραση είναι μάλλον αναμενόμενη ειδικά σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Φυσικά δε στηρίζουμε σε καμία περίπτωση ό,τι έγινε από πλευράς οπαδών του Άρη, αλλά η αλήθεια είναι πως η αντιμετώπιση θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Ωστόσο, η Τσαρούχα πήρε την απόφαση να… τελειώσει ό,τι άρχισε οδηγώντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια μέχρι να αδειάσει το γήπεδο από το σχεδόν γεμάτο γήπεδο του Άρη.