Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την εκπληκτική ατμόσφαιρα του Άρης-Καρδίτσα

Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα που είδαμε στο ματς του Άρη με την Καρδίτσα,μας έκανε να αισιοδοξούμε για το Ελληνικό μπάσκετ που βρίσκεται σε παρακμή μετά τις χρυσές εποχές. Και πλέον και ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη με εξαίρεση τα μεγάλα παιχνίδια που μπορεί και να γεμίσει ένα γήπεδο. Επίσης το γεγονός ότι στην Ελλάδα είχαμε την ..ποδοσφαιροποίηση από πλευράς οπαδών και στο μπάσκετ για τους τίτλους και τις διακρίσεις μόλις τους ….μυρίστηκαν,έφερε κόσμο στα γήπεδα της καλοθόσφαιρας αλλά όχι για πολύ. Στις πρώτες στραβές εξαφανίστηκαν οι οπαδοί και έμειναν οι απλοί εραστές του αθλήματος…

Οχι ακριβώς όμως. Καθώς υπάρχουν ομάδες που το τμήμα μπάσκετ ήταν η διαφήμιση για τον σύλλογο. Όπως δηλαδή συμβαίνει στον Άρη,τον παλιό αυτοκράτορα όπως τον λέγαμε. Που έχει πάρα πολύ μπασκετικό κοινό. Που αγαπά και στηρίζει τα τελευταία χρόνια με τον οβολό του την ομάδα με πράξεις και όχι με λόγια.Που ακόμα και στην πανδημία με κλειστά για φιλάθλους γήπεδα,αγόραζε εισιτήριο χωρίς να μπορεί να πάει. Ο απλός φίλος,οπαδός του Άρη,είναι αυτός που διατηρεί ουσιαστικά τον σύλλογο καθώς στα σύγχρονα πενιχρά μπάτζετ τα έσοδα από το γήπεδο με τόσο μεγάλο αριθμό είναι μια πολύ σημαντική πηγή ροής για τα ταμεία.

Ο Άρης πάει καλά, δείχνει να κτίζει κάτι αν και τελευταία στιγμή πάλι έφτιαξε ρόστερ και ο κόσμος του βρέξει χιονίσει είναι εκεί.Αλλά ρε παιδί μου γεμάτο το Παλέ με 5000 κόσμο με την νεοφώτιστη Καρδίτσα; Τρέλα,παράνοια που λέει και ο Νίνο. Αυτή είναι όμως και η πραγματική αγάπη του οπαδού για την ομάδα του. Να πάει στο ματς το εύκολο,με την Καρδίτσα που είναι νεοφώτιστη πχ ,με τον Απόλλωνα που είχε 3500 κόσμο αν δεν κάνω λάθος.

Οταν τα μεγαθήρια της Αθήνας μαζέυουν λίγο παραπάνω στα μισά ματς της Ευρωλίγκας. Ο Άρης έχει μπασκετικό κόσμο ,μακράν τον καλύτερο στην Ελλάδα. Είναι κρίμα να μην εχει ένα επενδυτή να αξιοποιήσει αυτό τον λαό και με ένα μεγαλύτερο γήπεδο σε βάθος χρόνου και με στόχο την επιστροφή στην Ευρωλίγκα. Από την άλλη αυτή η ρομαντική σχέση αγάπης κόσμου ομάδας,είναι που μας δέιχνει ότι υπάρχει ελπίδα στο Ελληνικό μπάσκετ!