Προμηθέας Πάτρας-Λαύριο 74-71: Επιβίωσαν στο θρίλερ οι Πατρινοί

Δύο εντελώς διαφορετικά ημίχρονα είχε η συγκεκριμένη αναμέτρηση με τον Προμηθέα να ξεφεύγει στο πρώτο μέρος και το Λαύριο να κάνει την αντεπιθεσή του δεύτερο. Ωστόσο, οι Πατρινοί ήταν ψύχραιμοι στο τέλος και πήραν μια ακόμη νίκη. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Conditt με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ ενώ από πλευράς Λαυρίου διακρίθηκε ο Flagg με 18.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ισορροπημένα την αναμέτρηση και βρίσκονταν κοντά στο σκορ (9-9). Ωστόσο, ο Προμηθέας άρχιζε να ανεβάζει τον ρυθμό του κυρίως με τους Kulboka και Conditt και έκλεισαν το δεκάλεπτο δίνοντας στην ομάδα τους προβάδισμα εννέα πόντων (26-17). Παρόλο που το Λαύριο είχε τις απαντήσεις, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στην άμυνα γεγονός που έκανε τη διαφορά να ανοίξει (41-29). Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο με τον Simpson και Conditt να ηγούνται επιθετικά. Όμως, το Λαύριο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με πρωταγωνιστές τους Νικολαίδη, Flagg και Cole μείωσαν σε 72-67. Το φινάλε ήταν δραματικό, με τον Cole να μειώνει σε 72-71 έξι δεύτερα πριν τη λήξη. Ο Tomasson πήρε φάουλ στα 5,3” για το τέλος και με δικές του βολές έγραψε το 74-71. Ο Kulboka έκοψε τον Flagg στο τελευταίο σουτ και χάρισε τη νίκη στον Προμηθέα,

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 41-29,  59-48, 74-71.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Κολοσσός Ρόδου-Ιωνικός 89-48: Ένα εύκολο, ξεκόυραστο απόγευμα!

Αρκετά άνετα και ξεκούραστα επικράτησε ο Κολοσσός Ρόδου απέναντι στον Ιωνικό. Οι Ροδίτες επέβαλλαν τον ρυθμό τους από την αρχή του ως το τέλος του παιχνιδιού δείχνοντας παράλληλα την ανοδική πορεία στην οποία βρίσκονται. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Kendall με 15 πόντους ενώ από πλευράς των ηττημένων διασώθηκε ο Lacy με 11.

Οι Ροδίτες ξεκίνησαν πολύ δυναμικά την αναμέτρηση και με όπλο το περιφερειακό σουτ προηγήθηκαν με 9-2. Η διαφορά έγινε γρήγορα διψήφια (23-6) με τους γηπεδούχους να έχουν 4/7 τρίποντα. Μοναδικός επιθετικός πόλος για τον Ιωνικό ήταν ο Lacy ελλείψει και Μαυροκεφαλίδη. Στο δεύτερο μέρος, ο Κολοσσός με επιθετική πολυφωνία άνοιξε ακόμη περισσότερο την ψαλίδα και με σερί 15-0 προηγήθηκε με  60-27. Χρυσικόπουλος και Kendall έκαναν ότι ήθελαν και στο τέταρτο δεκάλεπτο η διαφορά πέρασε και τους 40 (80-37). Φυσικά, η διαφορά δεν μειώθηκε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης με τον Ιωνικό να μην μπορεί ξεκάθαρα να ακολουθήσει το ρυθμό του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 25-12, 42-24, 63-33, 89-48.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.