Κολοσσός Ρόδου-Άρης 96-90: Αλώβητη η έδρα των Ροδιτών!

Μόλις μια ήττα μετράει ο Κολοσσός Ρόδου στην έδρα του αφού επικράτησε και πάλι εντός έδρας του Άρη σε ένα παιχνίδι υψηλού ρυθμού. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Kendall με 28 πόντους ενώ στην αντίπερα όχθη πάλεψε ο Τολιόπουλος με 20.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ δίνοντας περισσότερο βάρος στο κομμάτι της άμυνας. Η τριάδα Τολιόπουλος, Haggins και Μητρού Λόνγκ ηγούνταν επιθετικά με αποτέλεσμα ο Άρης να κλείσει τη περίοδο μπροστά στο σκορ (15-18). Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε και κύλησε με τον ίδιο περίπου ρυθμό. Ο Κολοσσός πατούσε καλύτερα στην επίθεση με πρωταγωνιστή τον Moreira ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν τις απαντήσεις από τη ρακέτα με τον Καββαδά. Σε εκείνο το σημείο ο Dixon φτάνωντας τους 11 προσωπικούς πόντους ανέβασε τη διαφορά στους εννέα στο τέλος του πρώτου μέρους (41-32). Στο δεύτερο μέρος, ο Άρης πίεσε περισσότερο στην άμυνα και γρήγορα έριξε τη διαφορά σε απόσταση αναπνοής (55-53) ενω η τρίτη περίοδος έληξε ισόπαλη. Kendall και Dixon βρίσκονταν σε μεγάλο επιθετικά βράδυ και έδωσαν και πάλι στην ομάδα τους προβάδισμα οκτώ πόντων. Όσο κυλούσε το τέταρτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι δεν έβρισκαν αντίδοτο στα επιθετικά ατού των Ροδιτών. Όμως, λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο Άρης με τον Τολιόπουλο έφτασε τη διαφορά στους τέσσερις (94-90) αλλά ο Kendall έδωσε τη χαριστική βολή.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 41-32, 58-58, 96-90.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Ιωνικός-Λαύριο 82-90: Από το -20 η ομάδα του Λημνιάτη!

Με τεράστια αντεπίθεση το Λαύριο επικράτησε εκτός έδρας του Ιωνικού βάζοντας του ακόμη πιο δύσκολα στην υπόθεση παραμονής. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Langevine με 26 ενώ από πλευράς των ηττημένων ξεχώρισε ο Simmons με 14.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης με τους γηπεδούχους να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και με μια σχετική ευστοχία να πρηγούνται με +8 (16-8). Γρήγορα όμως το Λαύριο με τους Νικολαίδη και Ζάρα ψαλίδισε τη διαφορά. Ωστόσο, και στη διάρκεια του δεύτερου δεκάλεπτου ο Ιωνικός με τους Lacy και Hawkins έδωσαν στην ομάδα τους για πρώτη φορά διψήδια διαφορά (35-25). Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ακόμη περισσότερο το ρυθμό και τους Lenell και Simmons να ηγούνται προηγήθηκαν με 47-31. Το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα της Νίκαιας να πηγαίνει στα αποδύτηρα με +20 (51-31). Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά με τον Langevine και Ζάρα να πλησιάζουν στους οκτώ (68-60) και μάλιστα με ένα επιμέρους 29-17. Η αντεπίθεση συνεχίστηκε και στη τέταρτη περίοδο με το επιμέρους 2-10 να φέρεν το ματς στα ίσια (70-70). To Λαύριο είχε πάρει για τα καλά το προβάδισμα με τον Flagg με τρίποντο να κάνει το 83-76. Η ανατροπή για τον Ιωνικό δεν ήρθε ποτέ και έτσι οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν μια ακόμη σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 51-31, 68-60, 82-90.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.