Ο Χρήστος Σερέλης αποτελεί αυτή τη στιγμή τον προπονητή του Παναθηναϊκού. Λίγες μέρες μετά το Final-8 του Κυπέλλου και μια ακόμη ήττα κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο ο Dejan Randojic απομακρύνθηκε από το πάγκο και τον διαδέχθηκε ο πρώην προπονητής του Λαυρίου.

Αναμφίβολα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως υπό τις οδηγίες του κόουτς Σερέλη, η ομάδα έχει παρουσιάσει σε ορισμένες αναμετρήσεις καλύτερο επιθετικά πρόσωπο. Όμως δεν παύει να είναι ορισμένες αυτές οι αναμετρήσεις.

Μετά από πολλά χρόνια, το Τριφύλλι μετρά πάνω από πέντε ήττες σε κανονική διάρκεια ελληνικού πρωταθλήματος. Έξι συνολικά (παρόλο που οι μισές ήρθαν με το Randonjic στο πάγκο).

Από τη μέρα όμως που ανέλαβε ο κόουτς Σερέλης οι Πράσινοι μετρούν ρεκόρ 5 νίκες και 10 ήττες σε Basket League και Euroleague. Συγκεκριμένα, η ομάδα στη Euroleague έχει ηττηθεί από Armani, Efes, Monaco, Ολυμπιακό, Barcelona και ALBA ενώ στην Ελλάδα έχει ηττηθεί άλλη μια φορά από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστέρι. Αντίθετα, οι μόλις πέντε νίκες του είναι με Ερυθρό Αστέρα, Bayern, ASVEL, Κολοσσό Ρόδου και Απόλλων Πάτρας. Αν θέλουμε να το δούμε ξεχωριστά, στην Ευρώπη μετρά 3 νίκες και 5 ήττες ενώ στην Ελλάδα μετρά 2 νίκες και 4 ήττες.

Τα αίτια είναι πολλά. Τα διαφορετικά ρόστερ που παρουσιάζει σε Ευρώπη και Ελλάδα ίσως να δημιουργούν και να διαμορφώνουν αυτούς τους αριθμούς.

Ένα είναι το σίγουρο όμως. Η ομάδα οφείλει να αλλάξει άμεσα εικόνα, να αποκτήσει μια όσο το δυνατόν σταθερότητα και με αυτή να πορευτεί στο μεγάλο στόχο της χρονιάς που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα.