Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του 4ου Super Cup ο  Παναθηναϊκός αν και προβλημάτισε με την εικόνα του κατάφερε και κέρδισε τον αξιόμαχο και ανταγωνιστικό  Κολοσσό  Ρόδου παίρνοντας το πρώτο εισιτήριο για  τον  αυριανό τελικό ( 21:00).

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι  με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Paris Lee, Marcus Marius Grigonis Derrick Williams και τον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο Κολοσσός Ρόδου ξεκίνησε το παιχνίδι με τους TJ Starks, Χάρης Γιαννόπουλος, Δημήτρης Κατσίβελης, Yanick Moreira και Alex Barcello.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε  νευρικά το παιχνίδι (1/6 εντός παιδιάς και 2 λάθη). όντας άστοχοι στο παιχνίδι με τον Κολοσσό να παίρνει ένα προβάδισμα 7  πόντων (2-9) Ύστερα από ένα εσπευσμένο timeout του Radonjic η εικόνα του Παναθηναϊκού άλλαξε την εικόνα της στο παρκέ με μπροστάρη τον Gudaitis (8 πόντοι) βρέθηκε μπροστά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου 20-18. 

Στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με κύριο εκφραστή της επίθεσης του Παναθηναϊκού τον Gudaitis αλλά και τον Willams. Αισθητά ο ρυθμός στο τέλος της 2ης περιόδου έπεσε αισθητά με τον Starks να σκοράρει για δύο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και τον Παναθηναϊκό να  είναι μπροστά με 4 πόντους στη λήξη της 2ης περιόδου ( 36-32)

Στην τρίτη περίοδο είχαμε το show τ του T.J Starks που με 15 πόντους στην 3η περίοδο και 31-20 του Παναθηναϊκού έγινε 40-43. Ωστόσο στο σημείο εκείνο είχαμε και το show του  Marius Grigonis που με αναπάντητους 8 συνεχόμενους πόντους ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε το παιχνίδι. Στη τέλος της  τρίτης περιόδου το σκορ ήταν 61-57 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στην 4η περίοδο ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ξεφύγει από το σκορ με αποτέλεσμα η διαφορά να κυμαίνεται στο ένα καλάθι ( 61-59) (63-59) Παρά το γεγονός ότι το 5ο foul του πρώτου σκόρερ του αγώνα Starks ο Κολοσσός έδειξε χαρακτήρα και ισοφάρισε το παιχνίδι με σουτ του Barselo. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός  πήρε  διαφορά 4  πόντων (70-66) έχοντας μείνει 5 λεπτά ο Κολοσσός χωρίς καλάθι. Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν συγκλονιστικά καθώς στα 38,2 δευτερόλεπτα είχαμε challenge από πλευράς του Παναθηναϊκού για  προπονητή για πρώτη φορά για να βρεθεί σε ποιον είναι η κατοχή μετά από απόπειρα κλεψίματος του Sasa Stefanovic.  H μπάλα δόθηκε στον Κολοσσό κάτι που οδήγησε δύο ελεύθερες βολές από τον Malik Osborne. Με το σκορ στο 70-67 ο Ponitka έκανε πάσα στον Williams που κάρφωσε διαμορφώνοντας το τελικό σκορ 72-67 υπέρ των πρασίνων.

Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού και για τους Ροδίτες αναδείχθηκε ο TJ Starks όπου σε 20 λεπτά είχε 2ο πόντους ( 9/13 δίποντα) και 2 assist Για τον Παναθηναϊκό Derrick Williams και Arturas Gudaitis είχαν από 14 πόντους ο καθένας.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορομηλάς – Τσαρούχα – Ζαχαρής.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 16-14, 25, 25, 11-10

Το πρόγραμμα του Super Cup:

01/10

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πατρών 21:00