Ο Προμηθέας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με το δεξί,  κερδίζοντας εύκολα το Λαύριο 80-90.

To Λαύριο ξεκίνησε το παιχνίδι με τον  R. J. Cole, Aljami Durham, Savion Flagg, Μιχάλη Σπρίντζιο και τον Kur Kuath. Ο Προμηθέας ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Βασίλη Μουράτο, Anthony Cowan Jr, Trevis Simpson,   Arnoldas Kulboka  και τον  George Conditt IV. Πριν το jumball του παιχνιδιού είχαμε την βράβευση του Βασίλη Μουράτου και του Δημήτρη Κακλαμανάκη από την διοίκηση του Λαυρίου και τον Γιώργο Ψαράκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε και με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Στις αρχές της πρώτης περιόδου το Λαύριο είχε ένα ισχνό προβάδισμα 4 πόντων ( 9- 5 στο 6ο λεπτό) με τον Savion Fagg να έχει στο σημείο αυτό να έχει τους 7 από τους 9 πόντους του Λαυρίου. Ο Προμηθέας αντέδρασε και πέρασε μπροστά 11-12 και 13-14 με 5 πόντους του Antony Cowan Jr. Ωστόσο στο σημείο αυτό ανέλαβε δράση ο R. J. Cole βάζοντας 2 τρίποντα κάνοντας το σκορ 21-16, κάτι που οδήγησε στο πρώτο time-out της σεζόν από τον coach του Προμηθέα Πατρών Μάκη Γιατρά.  Στο τέλος της πρώτη περιόδου το σκορ ήταν 26-21 με τον R. J Cole από πλευράς γηπεδούχων να ηγείται του σκοραρίσματος με 8 πόντους (1/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα) και τον Arnoldas Kulboka με 7 πόντους(0/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο, 4./4 βολές)  από πλευράς φιλοξενούμενων να είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Στη δεύτερη περίοδο με ένα προσωπικό κρεσέντο 5 πόντων ισοφάρισε το παιχνίδι στο 26-26 στο 3ο λεπτό της περιόδου. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ 29-29, 31-31, 33-33. Ο Προμηθέας με ένα  σερί 8 πόντων πήγε το σκορ στο 34-41 στο 7ο λεπτό του παιχνιδιού  αλλά και με επιμέρους σκορ 4-14 ο Προμηθέας έκλεισε το ημίχρονο με διαφορά  11 πόντων 43-54. Κύριος εκφραστής του Προμηθέα  στην επίθεση ήταν ο Trevis Simpson που με 12 πόντους στην δεύτερη περίοδο.  Για το Λαύριο πρώτος σκόρερ του στο ημίχρονο αλλά και του παιχνιδιού  ήταν ο Savion Flagg με 11 πόντους.  Ο Προμηθέας Πατρών τελείωσε το ημίχρονο με 11/11 βολές και 22 rebound, έχοντας 10 παραπάνω από το Λαύριο (12)  αλλά και 9/16 τρίποντα (56%)

Στη τρίτη περίοδο το Λαύριο με ένα επιμέρους σερί 11- 4 το Λαύριο μείωσε στους 4 (54-58) κάτι που οδήγησε σε time-out για τον Προμηθέα. Σταδιακά ο Προμηθέας κατάφερε να ανοίξει την διαφορά στους 7 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου με το σκορ να είναι στο 66-73. Από πλευράς γηπεδούχων ο Πέτρος Γερομιχαλός με 13 πόντους στην τρίτη περίοδο κατάφερε να κρατήσει κοντά τον Λαύριο στο σκορ.

Η τέταρτη περίοδος άρχισε με τον Προμηθέα να αυξάνει την διαφορά μέχρι και τους 9 πόντους (78-69) στο 3ο λεπτό της τέταρτης περιόδου.  Κύριος εκφραστής της επίθεσης για τους πατρινούς ήταν ο Arnoldas Kulboka  με 7 πόντους. Στη συνέχεια ο Προμηθέας κατάφερε να αυξήσει την διαφορά στους 10 πόντους (75-85)  στο 7ο λεπτό, 78-88 2 λεπτά πριν λήξει η 4η περίοδος με το σκορ 80-90 να είναι το τελικό σκορ του παιχνιδιού.

Ο  Arnoldas Kulboka ήταν εξαιρετικός με 20 πόντους-11 ριμπάουντ, ενώ 20-4 ριμπάουντ  είχε ο Anthony Cowan Jr και 15 ο Trevis Simpson για τους νικητές. 10 (5 ριμπάουντ) πρόσθεσε ο Κακλαμανάκης.

Για το Λαύριο  ο Savion Flagg είχε 19 πόντους, 12 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο R. J. Cole   16 πόντους-8 ασίστ και ο Γερομιχαλός 16 πόντους

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

Στη 2η αγωνιστική (δεν έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμά της) το Λαύριο θα παίξει στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και ο Προμηθέας στην Πάτρα με τον Ιωνικό.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Μάνος, Τσολάκος

Tα δεκάλεπτα του αγώνα: 26-21, 17-33, 23-19, 14-17

Tα Ηighlights του παιχνιδιού:

 

Χρήστος Σερέλης: ”Το Λαύριο είναι η ομάδα μου, η πόλη μου”

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Λαυρίου: 

”Κάναμε μια καλή προσπάθεια παρά την ήττα. Τακτικά πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Φάνηκε σε κάποια σημεία η απειρία κάποιων παιδιών, όμως έχουμε μια υγιή ομάδα.

Δεν υπάρχει εγωισμός, έχουμε αρχές. Πονάει η ήττα, κάναμε καλή προσπάθεια, δείξαμε ότι θα έχουμε κάποια καλά στοιχεία που μας διακρίνουν. 

Είχαμε έλλειψη στους ψηλούς με τον Ντέιβις, ο οποίος μόλις ήρθε στην ομάδα και θα περιμένουμε να μπει. Ήμασταν προετοιμασμένοι και για τον Γιανγκ καμία φορά τέτοια απουσία συσπειρώνει την ομάδα. 

Πάντα είχα την ίδια όρεξη, το Λαύριο είναι η πόλη μου, είναι η ομάδα μου. Παίζουμε για την χαρά του παιχνιδιού”

 

Μάκης Γιατράς: ”O Γιανγκ δεν έπαιξε, λόγω ενός προσωπικού προβλήματος”

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Προμηθέα:

”Δεν ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι, βελτιωθήκαμε μετά αν και έγιναν κάποια λάθη. Προχωράμε παρά κάποια προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Είχε ένα προσωπικό θέμα ο Γιανγκ και κρίθηκε σκόπιμο να μην παίξει. Οι παίκτες θέλουν να παίζουν, είναι καλό για αυτούς. Η Ευρώπη είναι στόχος, να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται , να κάνουμε μια καλή αρχή με την Τρέντο”