Ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της χθεσινής μεγάλης νίκης του Περιστερίου.Ο λόγος φυσικά για τον Sylvain Francisco ο οποίος με 24 πόντους και 5 ασίστ έκρινε σε σημαντικό βαθμό την αναμέτρηση. 

Στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση άφησε αιχμές κατά της διαιτησίας ενώ υπογράμμισε πως ο κόουτς Σπανούλης τους δίνει συνεχώς κίνητρο ενώ έδωσε και το σύνθημα της νίκης στο Game 5.

Αναλυτικά:

“Δεν είναι γιορτή, είναι απλά μια νίκη. Υπάρχει το Game 5. Παλεύουμε με τον Παναθηναϊκό και τη διαιτησία, οπότε νομίζω ότι κάνουμε καλή δουλειά. Θα πανηγυρίσουμε για ένα λεπτό, αλλά μετά θα πάμε στα αποδυτήρια και θα ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι.

Είναι μία ομάδα επιπέδου EuroLeague και πρέπει να τη σεβόμαστε. Έχει καλούς παίκτες, αλλά έχουμε κι εμείς καλούς παίκτες. Θέλουμε να παλέψουμε μέχρι τέλους για να βρεθούμε στους τελικούς του πρωταθλήματος και έχουμε το κίνητρο. Ο Σπανούλης μας δίνει κίνητρο. Θέλουμε να κερδίσουμε.

Τα τρία σημεία που καθόρισαν τη νίκη ήταν η άμυνά μας, η καλή κυκλοφορία της μπάλας και η ικανότητά μου στο σκοράρισμα. Έκανα πολλά πράγματα. Κάποιες φορές σκόραρα, κάποιες έδινα πάσες στους συμπαίκτες μου. “Εξαφανιζόμουν” για 4′-5′, ώστε να με ξεχάσουν και μετά επέστρεφα με τα σουτ μου. Πάντα έχω αυτοπεποίθηση. Αυτά που έκανα εδώ απόψε πρέπει να τα κάνω κι εκεί (στο ΟΑΚΑ). Αλλά και ομαδικά, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε άμυνα.

Θα είναι δύσκολο το Game 5. Θα έχουν κίνητρο. Πρέπει να δουλέψουμε πιο πολύ εκεί. Παίζουν καλύτερα στο σπίτι τους. Αισθάνομαι πολύ ωραία με τον εαυτό μου και την ομάδα. Κάθε φορά που παίζω με μία ομάδα προσπαθώ να δω πως με παίζουν και να προσαρμοστώ. Νιώθω καλά εδώ, έχω ευθύνες”.