Καμία πρόθεση να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του ΕΣΑΚΕ δεν επέδειξε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος στη σημερινή (29/8) Γενική Συνέλευση των ομάδων της Basket League, με τον επί σειρά ετών Πρόεδρο της πρώτης τη τάξει λίγκας της χώρας να απαντάει έτσι με τον δικό του τρόπο στα σενάρια που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το τέλος της θητείας του -με το σενάριο της πρότασης μομφής να αποδεικνύεται εν τέλει υπερβολικό. 

Στο τέλος της συγκέντρωσης, ο Γιώργος Πανταζοπουλος πρώτος εξέφρασε την ανάγκη για ύπαρξη άμεσων αλλαγών στο πρωτάθλημα αρχής γενομένης από τη νέα σεζόν -κάτι στο οποίο συμφώνησαν τόσο ο πρωταθλητής Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως όλες οι ομάδες συμφώνησαν πως πρέπει να υπάρξουν άμεσες αλλαγές σε πολλά και διαφορετικά κομμάτια του παζλ της Basket League της επερχόμενης σεζόν, με το κύριο ζήτημα του πρωταθλήματος να μην είναι άλλο φυσικά από την εύρεση κεντρικού χορηγού για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων της λίγκας.

Πλέον, οι εκπρόσωποι των συλλόγων του επερχόμενου πρωταθλήματος συμφώνησαν να βρεθούν ξανά την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν ξανά το άμεσο μέλλον για ΕΣΑΚΕ και Basket League.