Βρισκόμαστε σχεδόν στα μισά της Basket League. Ελέω Final-8 και Εθνικής ομάδας θα αργήσουμε λίγο να έχουμε ξανά γεμάτο ΣΚ με αναμετρήσεις.

Ευκαιρία λοιπόν να πάμε λιγάκι στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας και να ερμηνεύσουμε ορισμένα πραγματάκια. Και θα εξηγήσω ευθύς αμέσως τι εννοώ. Ιωνικός, Καρδίτσα, Απόλλων Πάτρας και Λαύριο μάχονται αυτή τη στιγμή για την παραμονή. Την προηγούμενη και τη τωρινή αγωνιστική όλες αυτές πλην του Απόλλωνα πέτυχαν σπουδαίες νίκες. Νίκες εκτός προγράμματος που όμως είναι πολύ μα πάρα πολύ σημαντικές για τη συνέχεια.

Και αναφέρομαι με στοιχεία, νίκη εκτός προγράμματος νο.1, ο Ιωνικός τη περασμένη αγωνιστική πέτυχε σημαντική νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ στη Νίκαια και έτσι με τη τέταρτη του συνολικά νίκη κατάφερε να βρίσκεται πάνω από Καρδίτσα, Απόλλωνα και Λαύριο. Νίκη εκτός προγράμματος νο.2, η Καρδίτσα εξέπληξε τους πάντες και πανηγύρισε το ροζ φύλλο απέναντι στο Περιστέρι και δείχνει ότι οι προσθήκες που έχει κάνει (βλ. Gallinat και Peters) την έχουν ανεβάσει επίπεδο. Με αυτούς τους δύο βαθμούς κατάφερε να βρίσκεται πάνω από Απόλλωνα τον οποίο μάλιστα κέρδισε εντός έδρας με μεγαλύτερη διαφορά από την αναμέτρηση του πρώτου γύρου στη Περιβόλα. Και πάμε στο Λαύριο το οποίο έκανε ακόμα μεγαλύτερο «μπαμ» και έφυγε με μεγάλο διπλό από τα Λιόσια επί της ΑΕΚ. Νίκη εκτός προγράμματος λοιπόν νο.3. Πλέον, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έχει βρει για τα καλά τα πατηματά της ενώ σε δύο αγωνιστικές υποδέχεται τον Απόλλωνα από τον οποίο ναι μεν είχε χάσει για 17 πόντους στη Πάτρα αλλά εφόσον τον κερδίζει τον προσπερνάει.

Τι συμπεραίνουμε λοιπόν από όλο αυτό; Πως οι νίκες αυτές έχουν δώσει έναν πρώτο λόγο σε αυτές τις ομάδες για το στόχο της παραμονής. Ο Απόλλων Πάτρας που στο β’ γύρο δεν έχει κερδίσει καμία από τις «πάνω» ομάδες ίσως αντιμετωπίσει θέματα. Εντός έδρας περιμένει πλην του Ιωνικού, τον ΠΑΟΚ και τον Προμηθέα. Και εκτός έδρας ταξιδεύει σε Κολοσσό και Παναθηναϊκό. Του αρκούν για παράδειγμα δύο νίκες με Λαύριο, Ιωνικό; (αν θεωρήσουμε δεδομένο πως θα τους κερδίσει).

Εν αναμονή λοιπόν της συνέχειας του πρωταθλήματος.