Μεγάλο ματς εξελείχθηκε στη Νίκαια με τον Άρη να φεύγει με το ροζ φύλλο αγώνα μετά από το έξτρα πεντάλεπτο με σκορ 97-90 απέναντι στον Ιωνικό. Οι Κιτρινόμαυροι της Θεσσαλονίκης είχαν σε μεγάλη μέρα τους Note και Τολιόπουλο οι οποίοι πέτυχαν 24 και 26 πόντους αντίστοιχο. Συγκινητικό παιχνίδι έκανε για μία ακόμη φορά ο Μαυροκεφαλίδης ο οποίος έβαλε φρένο στους 31 πόντους.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση έχοντας υψηλό ποσοστό στο τρίποντο. Έτσι, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με ένα γρήγορο 11-4. Ο Άρης προσπαθούσε να βρει λύσεις χωρίς να καταστεί όμως αυτό εφικτό. Ο Hamilton κυριαρχούσε παράλληλα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά με τους γηπεδούχους να προηγούνται στη πρώτη περίοδο με +10 (22-12). Οι Κιτρινόμαυροι όμως μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος να καλύψουν γρήγορα την εις βάρος τους διαφορά. Και το κατάφεραν. Κάνοντας σερί 11-0 προηγήθηκαν με +1 (22-23) με τον Μαυροκεφαλίδη όμως να βάζει την ομάδα του μπροστά πριν την στείλει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα (32-26).

Στο δεύτερο μέρος οι Θεσσαλονικείς μπήκαν εντυπωσιακά στο γήπεδο κάνοντας ένα επιμέρους 16-2 παιρνώντας με αυτό τον τρόπο μπροστά στο σκορ (37-42). Οι γηπεδούχοι όμως βρήκαν τις απαντήσεις κυρίως μέσω του Αρσενόπουλου και Μαυροκεφαλίδη και βρίσκονταν έτσι κοντά στο σκορ. Note και Τολιόπουλος βομβάρδιζαν το αντίπαλο καλάθι. Με λίγα λόγια, η τρίτη περίοδος έκλεισε με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία (51-51). Κάπως έτσι κύλησε και το τέταρτο δεκάλεπτο. Ένα μπαμ του Ιωνικού όμως προς το τέλος ανέβασε τη διαφορά στο +9 (76-67). Όμως τα τρίποντα των Μήτρου-Λονγκ και Τολιόπουλου (2), έφεραν το παιχνίδι στο ένα καλάθι (78-76) με 1’22” για το φινάλε. Αμφότεροι με βολές ισοφάρισαν σε 79-79 και το ματς πήγε στη παράταση. Εκεί, ο Ιωνικός έμοιαζε κουρασμένος. Ο Μαυροκεφαλίδης έκανε ότι μπορούσε αλλά ο Άρης αύξησε την πίεση στην άμυνα και ήταν αρκετά αποτελεσματικός στην επίθεση με αποτέλεσμα να πάρει ακόμη και διψήφια διαφορά (81-91) και να φύγει με ένα τεράστιο διπλό.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 33-26, 51-51, 79-79 (κ.δ.), 90-97.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.