Παρόλο που ο Ιωνικός κυριαρχούσε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, εντούτοις η Καρδίτσα κατάφερε να κάνει το παιχνίδι ντέρμπι χωρίς να φτάσει στην ολική ανατροπή. Έτσι, ο Ιωνικός επικράτησε των φιλοξενούμενων με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαυροκεφαλίδη ο οποίος πέτυχε 23 πόντους. Από πλευράς Καρδίτσας ξεχώρισε ο Gabrowsek με 15 πόντους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και με ένα εντυπωσιακό σερί 14-0 κατάφεραν να ξεφύγουν από νωρίς στην αναμέτρηση με 28-13. Μεγάλοι πρωταγωνσιτές σε αυτό το σημείο ήταν οι Μαυροκεφαλίδης και Kapelan και φυσικά η στιβαρή άμυνα ολόκληρης της ομάδας. Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν παρόμοια καθώς η Καρδίτσα ήταν εξαιρετικά άστοχη κυρίως πίσω από τα 6,75 με αποτέλεσμα ο Ιωνικός να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό. Το ημίχρονο έκλεισε στο 43-32 ενώ οι γηπεδούχοι είχαν προλάβει να μαζέψουν 33 ριμπάουντ.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε σημαντικά στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Ο Μαυροκεφαλίδης συνέχιζε στον ίδιο ρύθμο και έδινε στην ομάδα του σταθερά το προβάδισμα (60-49). Στην αντίπερα όχθη, η Καρδίτσα προσπαθούσε να βρει τις λύσεις κυρίως μέσω των Gabrowsek και Pridgett. Στη τέταρτη περίοδο όμως τα δεδομένα αντράπηκαν με τον Ιωνικό να χαλαρώνει κάπως και την Καρδίτσα να χτίζει μικρά σερί. Η διαφορά έφτασε στους 5 (72-67) αλλά ο Lacy με δύο βολές και ένα μεγάλο καλάθι έδωσε μια σημαντική νίκη στον Ιωνικό.

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 43-32, 60-51, 78-71

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.