Μετά το σίριαλ μεταξύ ΚΑΕ και Ερασιτέχνη, σε πρώτο πλάνο για τον Ιωνικό περνάει η άμεση ενίσχυση του ρόστερ του εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, η οποία αναμένεται να τον βρει για άλλη μια χρονιά στα σαλόνια της Basket League.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Νίκαιας φαίνεται πως κατέθεσε επίσημη πρόταση στον Βαγγέλη Μάντζαρη προκειμένου να εντάξει άμεσα τον ικανό πόιντ γκαρντ στο ρόστερ του κόουτς Τσίκληρα για το νέο πρωτάθλημα. Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακού δε χρειάζεται φυσικά την παραμικρή σύσταση, με τον έμπειρο άσο, που αγωνίστηκε πέρυσι στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ μετρώντας 4 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ ανά βραδιά αλλά και στο Ισραήλ με την Hapoel Yossi Avrahami Eilat αριθμώντας 1 πόντο, 1 ριμπάουντ αλλά και 3 τελικές πάσες κατά μέσο όρο.

Ταυτόχρονα, ο Ιωνικός φαίνεται πως εξετάζει ακόμα και τις περιπτώσεις των έμπειρων Ελλήνων Βλάντο Γιάνκοβιτς, Γιάννη Κουζέλογλου και Νίκου Παππά προκειμένου να ενισχύσει ακόμα πιο πολύ τον ελληνικό του κορμό που άδειασε από την περσινή σεζόν μέχρι και το τρέχον καλοκαίρι, με τις εν λόγω κινήσεις -αν και εφόσον λάβουν σάρκα και οστά- να αναμένεται να τον βοηθήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στη μάχη τους για τη σωτηρία τους στην πρώτη τη τάξει εθνική λίγκα!
Θυμίζουμε πως οι δύο τελευταίοι υπήρξαν συμπαίκτες κατά την περασμένη πλέον αγωνιστική περίοδο στην ΑΕΚ, ενώ ο Παππάς με τον Γιάνκοβιτς είχαν αναδειχθεί προ ετών και πριν την κοινή τους μετακόμιση από τη Νέα Σμύρνη στον Παναθηναϊκό με τα χρώματα του Πανιωνίου.

Αναλυτικά τα στατιστικά τους πέρυσι στη Basket League (2021-2022):

  1. Βλάντο Γιάνκοβιτς (ΠΑΟΚ): 8 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 23 ματς
  2. Γιάννης Κουζέλογλου (Ηρακλής, ΑΕΚ): 9.5 πόντοι, 6 ριμπάουντ σε 24 ματς
  3. Νίκος Παππάς (ΑΕΚ): 12 πόντοι, 2.5 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 12 ματς

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως ο Ιωνικός -ο οποίος έχει ολοκληρώσει ήδη τη συμφωνία του αφενός με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, που παραμένει στη Νίκαια και για τη νέα σεζόν, και αφετέρου με τους Γιώργο Πετανίδη, ΚωνσταντίνοΚορκόντζελο και Diego Kapelan, τον πρώτο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος στην Πορτογαλία, ο οποίος και μέτρησε 20 πόντους με 44% εντός πεδιάς και 35% από το τρίποντο (9 απόπειρες)- τσεκάρει και την υπόθεση του Deontae Hawkins.