Σε ένα παιχνίδι, το οποίο ήταν ένα τρομερό ντέρμπι καθ’ όλη την διάρκειά του, με τον Ιωνικό τελικά να είναι ο μεγάλος νικητής, χάρις στο άστοχο σουτ του πολύ καλού Griffin, δύο εύστοχες βολές του Hawkins στα 5” και το 0/2 από την γραμμή της φιλανθρωπίας του Davis. Με αυτόν τον τρόπο οι Νικαιώτες έπιασαν στο 2-5 τους αντιπάλους τους και έκαναν ένα σημαντικό βήμα παραμονής, ενώ οι αντίπαλοί τους “κόλλησαν” επιθετικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα κι έχασαν την ευκαιρία  να φύγουν με ένα τεράστιο διπλό από το κλειστό του “Πλάτωνα”, το οποίο θα τους έφερνε σε θέση ισχύος αναφορικά με την υπόθεση της σωτηρίας.

Για τους νικητές την διαφορά έκανε το δίδυμο Hawkins – Μαυροκεφαλίδη με έξι ριμπάουντ έκαστος και 21 και 17 πόντους αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη εξαιρετικός ήταν ο Taylor με 17 πόντους και επτά ριμπάουντ, ενώ οι Griffin, Καράμπελας (έξι ασίστ) και Calhoun έκαναν επίσης καλή εμφάνιση με 15,15 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Οι Πατρινοί ήταν πραγματικά ασταμάτητοι από την περίμετρο και με 3/3 τρίποντα κατάφεραν να πάρουν πλεονέκτημα πέντε πόντων (6-11), το οποίο λίγο αργότερα διεύρυναν (8-15). Το συγκρότημα του Βετούλα είδε τον Ζώη Καράμπελα να κάνει άνω κάτω την άμυνα των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να παραμένουν στην πρωτοπορία του σκορ (20-25). Μάλιστα η ευστοχία από την περίμετρο συνεχιζόταν για τους “μελανόλευκους”, που αποσπάστηκαν με οκτώ πόντους (23-31), αλλά οι παίκτες του Μέξα πλησίασαν στο σκορ με την λήξη του δεκαλέπτου (26-31).

Το σκηνικό στην συνέχεια μεταβλήθηκε αισθητά με τον Ιωνικό να “σφίγγει” την άμυνά του και να τρέχει ένα σερί 7-0, για να πάρει βραχεία κεφαλή (36-35). Το ευχάριστο για την αθηναϊκή ομάδα ήταν ότι συνέχιζε στους ίδιους υψηλούς ρυθμούς και έφτασε για αρχή στο +4 (43-39), ενώ με τρίποντο του Hamilton πήρε αέρα έξι πόντων (46-40) και έδειχνε ότι είχε ξεκάθαρα τον έλεγχο της συνάντησης. Πάντως ο Απόλλων αντέδρασε και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια, έχοντας φέρει την αναμέτρηση στην απόλυτη ισορροπία (48-48).

Οι δύο “μονομάχοι” ήταν αρκετά αποτελεσματικοί στα μετόπισθεν και συνέχιζαν να συμβαδίζουν στο σκορ (51-51), αλλά οι Νικαιώτες ανέβασαν για τα καλά στροφές και πήραν απόσταση τεσσάρων πόντων (55-51). Πλέον η αρμάδα του Μέξα έδειχνε για τα καλά πως ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης, αφού με τρίποντο του Ηawkins πήγε στο +6 (62-56), ωστόσο ο ψυχωμένος Απόλλων απάντησε με ένα 0-7 για το 62-63. Πάντως ένα τρίποντο του Μάντζαρη έστειλε ξανά την ομάδα στο +6 (69-63), με τους Πατρινούς να έχουν πάλι τις απαντήσεις και να πλησιάζουν στο καλάθι (69-67).

Η νευρικότητα των δύο ομάδων ήταν έκδηλη στις πρώτες φάσεις της τελικής ευθείας του παιχνιδιού, αλλά το παιχνίδι ήταν μονίμως πολύ κλειστό όπως άλλωστε και στην μεγαλύτερη διάρκειά του (71-71). Στις επόμενες κατοχές της συνάντησης το momentum είχε αλλάξει για τα καλά χέρια, καθότι οι φιλοξενούμενοι έβαλαν στην “μέγγενή” τους τους γηπεδούχους, κάτι που τους έδωσε ένα ισχνό πλην όμως σημαντικό πλεονέκτημα (71-75). Παρόλα αυτά ο Ιωνικός πραγματοποίησε ένα καινούργιο comeback και προσπέρασε στο σκορ (76-75 στα 2,5 λεπτά), την ώρα που 1/2 βολές του Μαυροκεφαλίδη στα 51,6” έγραψαν το 77-75. Τα σουτ που επιχείρησαν τόσο οι Αχαιοί όσο κι οι Αθηναίοι δεν βρήκαν διχτάκι στην συνέχεια, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν το τρίποντο με τον Griffin και οι δύο βολές του Hawkins αλλά κι οι άστοχες του Davis καθόρισαν τον τελικό νικητή.

Τα δεκάλεπτα: 26-31, 48-48, 69-67, 79-75

Δείτε τα στατιστικά εδώ