Πάλεψε για τη έκπληξη αλλά εν τέλει δεν μπόρεσε η Καρδίτσα και μοιραία ηττήθηκε από την ΑΕΚ η οποία είχε περίσσοτερες λύσεις στο σκοράρισμα. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Strelnieks με 13 πόντους ενώ από πλευράς ηττημένων εξαιρετικό ντεμπούτο έκανε ο Peters με 16.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης και η Καρδίτσα ξεκινάει δυνατά με 2/2 τρίποντα ενώ από πλευράς ΑΕΚ εκφραστής των πρώτων επιθεσεών της ήταν ο Mcgriff με επτά προσωπικούς του πόντους. Μετά από πέντε λεπτά παιχνιδιού ο Frazer θα δώσει προβάδισμα για την Ένωση (10-11) την ίδια στιγμή που ο Καρράς έχανε εξ’ επαφής καλάθια. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι είχαν τις απαντήσεις από μακριά και με το τρίποντο του Boeheim ισοφάρισαν (16-16). Στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου οι δύο ομάδες εναλλάσονταν στο σκορ. Στη δεύτερη περίοδο, Ξανθόπουλος και Strelnieks συνέβαλαν ώστε η ΑΕΚ να πάρει διαφορά επτά πόντων (20-27). Η Καρδίτσα όμως απάντησε με ένα γρήγορο σερί 7-0 με μπροστάρηδες τους West και Αγραβάνη. Εν συνεχεία οι δύο ομάδες εναλλάσονταν και πάλι στο σκορ έχοντας μάλιστα και διαφορετικούς σκόρερ. Το πρώτο μέρος έκλεισε με την ΑΕΚ στο +2 (37-39).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς το πρώτο. Αμφίρροπα. Ωστόσο, καθώς περνούσε η τρίτη περίοδος η Ένωση με ένα σερί 13-0 και πρωταγωνιστές τους Strelnieks και Madsen προηγήθηκε με 45-53. Η Καρδίτσα, είχε εμφανές επιθετικό πρόβλημα με την ΑΕΚ να παίρνει διψήφια διαφορά (45-55). Ωστόσο, ο Peters ξεκόλλησε μετά από ώρα την ομάδα του. Ήταν αυτός που ανέτρεψε γρήγορα το προβάδισμα της ΑΕΚ  και ισοφάρισε την ανάμετρηση (55-55). Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε νευρικά και για τις δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι ύστερα από πέντε λεπτά της περιόδου είχαν ισχνό προβάδισμα (56-59). Παράλληλα, οι περιφερειακοί της ΑΕΚ συνεργάζονταν άψογα με τον Madsen με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάνει στους επτά (58-65). Μάλιστα, ο Mitchell ανέβασε τη ψαλίδα στους εννέα δύο λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Η Καρδίτσα απαντούσε με τον Peters. Τα τρίποντα όμως των γηπεδούχων στο τέλος ήταν άστοχα με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να φύγει με την έβδομη συνολικά νίκη της.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 37-39, 55-55, 64-70.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.