Σημαντική νίκη για τη παραμονή έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας ο οποίος έχει τον ίδιο στόχο με τους γηπεδούχους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης η Καρδίτσα είχε το πάνω χέρι με τους φιλοξενούμενους να δοκιμάζουν την αντεπίθεση τους στη τρίτη περίοδο. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Evans με 13 πόντους ενώ από πλευράς ηττημένων ξεχώρισε ο Φιλιππάκος με 17.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης και η Καρδίτσα μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι καθώς προηγήθηκε με 12-3. Αθηναίου και West ηγούταν επιθετικά ενώ στην αντίπερα όχθη ο Απόλλωνας ήταν πολύ άστοχος. Σταδιακά και παρά τις αντιδράσεις των φιλοξενούμενων, οι γηπεδούχοι έβρισκαν ρυθμό και έπαιρναν και διψήφιες διαφορές ενώ παράλληλα με την αύξηση της πίεσης στην άμυνα τους πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 42-26.

Στο δεύτερο μέρος, ο Απόλλωνας ξεκίνησε με ένα γρήγορο σερί 6-0 με αποτέλεσμα να μειώσει στους 10 (42-32) με πρωταγωνιστές του Verge και Μπόγρη. Ο West όως έδωσε και πάλι διαφορά άνω των 10 πόντων στη Καρδίτσα (47-36). Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις απαντήσεις επιθετικά αλλά η Καρδίτσα είχε το αντίδοτο στην άμυνα με προσαρμογές του Απόλλωνα. Ο Φιλιππάκος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των φιλοξενούμενων στη τρίτη περίοδο καθώς μείωσε σε 58-51 αλλά ο Gallinat είχε τις απαντήσεις. Στη τέταρτη περίοδο, ο Αθηναίου με 2/2 τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στους 17 (68-51). Οι φιλοξενούμενοι είχαν νεκρό διάστημα με αποτέλεσμα η Καρδίτσα να κρατάει μια ασφαλή διαφορά. Μάλιστα οι Γκιουζέλης και Evans έδωσαν τη μεγαλύτερη διαφορά στην ομάδα τους (76-58). Η εξέλιξη δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης με την Καρδίτσα να πανηγυρίζει την δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 15-12, 42-26, 61-51, 80-65.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.